Fileciki Roślinne

Nasze fileciki stworzone na bazie białka sojowego i pszennego smakują wyśmienicie, a do tego wyglądają jak zdjęte prosto z grilla. Są idealnym zamiennikiem mięsa i dlatego możesz śmiało je dodać do sałatek, gulaszy i potraw typu curry. 
Vegetarian

Informacje o produkcie

Woda, białko sojowe 12,5%, białko pszenne 8,1%, oleje roślinne w zmiennych proporcjach (rzepakowy, słonecznikowy),  puree jabłkowe, białko jaja w proszku, ekstrakt drożdży w proszku, majonez (olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, żółtko jaja, gorczyca, sól jodowana, cukier), ocet spirytusowy, cebula w proszku, błonnik z owoców cytrusowych, skrobia kukurydziana, sól, czosnek w proszku, pieprz czarny.
Może zawierać nasiona sezamu i seler.
  • w 100g
  • W porcji
  • %RWS* w porcji
Wartośc energetyczna
944 KJ / 226 Kcal
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone
11,0 g / 1,1 g
Węglowodany w tym cukry
3,3 g / 2,1 g
Błonnik
8,0 g
Białko
24,5 g
Sól
1,3 g
*Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal).
Na patelni: Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj ½ łyżeczki oleju. Smaż 4-7 minut. Obracaj w trakcie smażenia.

W piekaniku:  Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Piecz na papierze do pieczenia, na środkowym poziomie przez 9-12 minut. W połowie czasu pieczenia obróć na drugą stronę. Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika.

ROŚLINNA KUCHNIA W TWOIM DOMU

ROŚLINNA KUCHNIA W TWOIM DOMU