Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu - w międzyczasie pokrój kapustę w cienkie paski.
Składniki
Kurczak katsu z ryżem w wersji wege
Chrupiący wegański sznycel podawany na ciepłym białym ryżu ze słodkim sosem to idealne połączenie, które przeniesie Twoje kubki smakowe do Krainy Kwitnącej Wiśni!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj ze sobą czosnek, imbir, sos sojowy, sos Worcestershire, ketchup i brązowy cukier, aż do połączenia składników. Pokrój drobno dymkę i papryczkę.
Kurczaka smaż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie chrupiący. Gdy będzie prawie gotowy, wyłóż ryż na talerze, ułóż na nim pokrojoną kapustę i skrop octem ryżowym.
Pokrój sznycle w paski i ułóż je na kapuście. Posyp je dymką, papryką, sezamem i kolendrą. Wszystko polej przygotowanym sosem. I już - prosto, szybko i pysznie!