Nuggetsy przełóż bezpośrednio do Air Fryera nagrzanego do 180°C na 7 minut.
W międzyczasie zacznij gotować ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
I pysznie i szybko!
Te roślinne nuggetsy otulone soczystą glazurą teriyaki skradną serce każdego! A podane z prażonym sezamem, ulubionymi warzywami i ryżem, tworzą pełnowartościowy, sycący (i wyjątkowo smaczny) posiłek.
To doskonała propozycja na szybki obiad, lunchbox do pracy, albo imprezowe finger food - musisz tego spróbować!
Nuggetsy przełóż bezpośrednio do Air Fryera nagrzanego do 180°C na 7 minut.
W międzyczasie zacznij gotować ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Obierz i posiekaj czosnek razem z imbirem. Pokrój wybrane warzywa i podsmaż je na patelni z łyżką oleju i płatkami chili - gdy zaczną się rumienić, dodaj czosnek z imbirem i smaż jeszcze przez 2 minuty.
Czas na kąpiel w sosie Teriyaki! Przełóż sos do miski i obtocz w nim nuggetsy - włóż je ponownie do frytkownicy na 2 minuty.
Na talerze wyłóż ugotowany ryż i warzywa. Na wierzchu ułóż nuggetsy w naszej pysznej lepkiej glazurze. Udekoruj wszystko sezamem i ciesz się smakiem!