Pokrój obrane awokado w drobną kostkę, a rzodkiewki posiekaj - wszystko połącz i zamarynuj w soku z limonki. Następnie pokrój grzyby shiitake w plasterki, a cebulę podziel na krążki.
Składniki
Wege burgery w stylu azjatyckim
Poznaj przepis na roślinne burgery inspirowane smakami Dalekiego Wschodu, które łączą intensywność i świeżość w jednym kęsie!
Dodatek grzybów shiitake, otulonych gęstym sosem teriyaki, zaskakuje głębią umami - majonez z wasabi dodaje charakteru, a limonka wnosi orzeźwiający twist. Do tego chrupiące warzywa, które nadają tekstury i koloru - wszystko zamknięte w chrupiącej, sezamowej bułce, gotowe na kulinarną podróż może i bez mięsa, ale zdecydowanie z pełnią smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na rozgrzany na patelni olej wrzuć razem grzyby oraz cebulę. Gdy wszystko zacznie się rumienić, dodaj sos teriyaki - smaż jeszcze przez ok. 3 minuty i odstaw na bok. Na czystej patelni bez tłuszczu podsmaż delikatnie wybrane bułki.
Pozwól składnikom chwilę ostygnąć i w międzyczasie przygotuj roślinnego burgera Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Prosta sprawa - wymieszaj majonez z wasabi i twój japoński spicy-mayo gotowy!
Posmaruj dolną część bułek przygotowanym sosem. Ułóż kolejno roszponkę, grzyby z cebulą, usmażone burgery oraz marynowane awokado z rzodkiewką. Wszystko przykryj górną bułką i delektuj się smakiem!