Burger ze szparagami

Burger ze szparagami

porcja 4 porcje
Czas trwania 24 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

2 opakowania Burger Roślinny Garden Gourmet
4 bułki do burgerów
Pęczek szparagów, najlepiej młodych
Warzywa według uznania, np. sałata, pomidor, awokado, czerwona cebula
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Burger ze szparagami

Soczysty, aromatyczny i pełen smaku - właśnie taka jest kanapka z Burgerem Roślinnym od Garden Gourmet. Spróbuj, jak smakuje doskonale doprawione mięso wegańskie, połączone z idealnie podpieczonymi bułkami i świeżymi warzywami. Przygotuj burgera ze szparagami na obiad lub kolację. Doskonale nada się jakże jako danie wegańskie podczas wieczornego spotkania z przyjaciółmi.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. PRZYGOTUJ PIEKARNIK

Piekarnik nagrzej do 200°C, jeśli używasz trybu góra-dół. Przy termoobiegu ustaw temperaturę na 180°C.

2. UPIECZ SZPARAGI

Szparagi umyj, a następnie dokładnie osusz za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Odłam ich zdrewniałe końce i wyrzuć, a pozostałą część połóż na blasze do pieczenia. Skrop lekko oliwą z oliwek, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj, tak aby szparagi ze wszystkich stron obtoczyły się tłuszczem i przyprawami. W ten sposób przygotowane warzywa grilluj w piekarniku lub na grillu zewnętrznym do momentu, aż będą miękkie i lekko zrumienione.

3. OPIECZ BUŁKI

Bułki przekrój na pół i opiecz na patelni grillowej lub w tosterze, aby były chrupiące. Powinny mieć lekko złocisty kolor, jednak uważaj, aby za bardzo ich nie przypiec, ponieważ staną się suche i łamliwe.

4. USMAŻ BURGERY ROŚLINNE

Burgery Roślinne Garden Gourmet przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu - usmaż na patelni grillowej z obu stron na złotobrązowy kolor. Pamiętaj, aby od czasu do czasu obracać. Następnie wyłóż je na papierowy ręcznik kuchenny i odciśnij z nadmiaru tłuszczu. Alternatywnie burger wegański doskonale smakuje także upieczony w piekarniku w temperaturze 200°C.

5. PRZYGOTUJ WARZYWA

Warzywa umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz za pomocą papierowego ręcznika kuchennego z nadmiaru wody. Sałatę porwij na mniejsze kawałki (jeden liść na około 2-3 części). Awokado delikatnie wydrąż ze skórki tak, aby nie uszkodzić miąższu. Razem z pomidorem pokrój go w plastry o średniej grubości. Czerwoną cebulę posiekaj w cienkie półksiężyce.

6. ZŁÓŻ BURGERA

Na dolnej części bułki ułóż sałatę, na to połóż Burgera Roślinnego Garden Gourmet. Następnie ułóż na nim grillowane szparagi i dodaj pozostałe warzywa według uznania. Wegański burger doskonale smakuje w połączeniu z nimi wszystkimi!

7. PODAWAJ NA GORĄCO

Tak złożonego Burgera Roślinnego Garden Gourmet przykryj górną połówką bułki. W całość możesz wbić patyczek, dzięki czemu poszczególne składniki nie będą się przesuwać podczas jedzenia. Podawaj natychmiast na ciepło. Przepis wegański skończony - smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
34 Gramy
Wartość energetyczna
274.3 Kilokalorie
Tłuszcze
6.2 Gramy
Białko
20.2 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!