Taco miseczki z Sensational mielonym

6 porcji porcja
30 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL MIELONE
6 małych placków tortilla
160 gramów fasoli kidney
1 papryczka jalapeño
1 mała czerwona cebula
1 małe dojrzałe mango
200 mililitrów pokrojonych w kostkę pomidorów
1 papryczka chipotle
1 trochę listków kolendry
1 limonka
1 szczypta soli
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzej piekarnik do 180 ºC. Wciśnij tortille do foremek na muffiny i piecz je przez około 5 minut w piekarniku, aż nabiorą koloru i staną się chrupiące. Pokrój czerwoną cebulę na cienkie półtalarki i obficie skrop sokiem z limonki.

Pokrój mango w drobną kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną papryczką jalapeno i kolendrą. Dopraw odrobiną soku z limonki.

Usmaż "mięso" mielone Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dopraw papryczką chipotle i solą podczas pieczenia. Dodaj pomidory, fasolę kidney i podgrzewaj przez chwilę.

Jeszcze ciepłe "mięso" mielone Garden Gourmet nałóż łyżką do miseczek, dodaj salsę i czerwoną cebulę. Udekoruj kolendrą.

Nutritional Information
Per Serving
Wartość energetyczna
303.88 Kilokalorie
Węglowodany
44.53 Gramy
Białko
12.62 Gramy
Tłuszcze
8.29 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu