Awokado obierz i pokrój w plasterki. Cebulę i pomidora pokrój cienko w plastry. Bułkę przekrój na pół i zrumień na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy.
Składniki
1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 bułki maślane
1 sztuka awokado
1/2 czerwonej cebuli średniej wielkości
4 Liście Sałata
Trochę kiełków słonecznika lub innych ulubionych
1/2 łyżki majonezu
1/2 pomidora średniej wielkości
Trochę sosu BBQ lub ketchupu
2 plastry sera cheddar
Trochę oliwy z oliwek do smażenia
Wegetariański Gourmet Burger
Masz ochotę na typowo amerykański fast food, ale w wersji roślinnej? Zrób dla siebie i bliskich Gourmet Burgera - nie zdążysz zauważyć, jak szybko zniknie z talerzy. Wewnątrz maślanej bułki umieść kawałki rozpływającego się w ustach, kremowe awokado, chrupiącą czerwoną cebulkę, kiełki oraz obowiązkowo, roślinnego burgera Garden Gourmet, sos i plaster ciągnącego się cheddara. Mniam!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przygotuj bułkę i dodatki
2. Usmaż burgera
Hamburger usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Kiedy stanie się rumiany (po ok 2-3min) przewróć na drugą stronę, dołóż plasterki sera i smaż kolejne 2 min. Burgery możesz również przygotować w piekarniku z opcją grilla lub z termo obiegiem (10min 200*C)
3. Połącz wszystkie składniki i gotowe. Smaczego!
Bułkę posmaruj majonezem i ułóż na niej burgera. Dodaj plasterki awokado, pomidora i cebuli oraz liście sałaty i kiełki. Wierzchnią część bułki posmaruj sosem BBQ i przykryj nią gotowego burgera.
Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
35.9 Gramy
Wartość energetyczna
742.9 Kilokalorie
Tłuszcze
54.5 Gramy
Białko
27.8 Gramy