Gourmet Burger

Wegetariański Gourmet Burger

2 porcje
30 MIN
Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 Sztuki Bułka maślana
1 Sztuka Awokado
1/2 Sztuka Czerwona cebula
4 Liście Sałata
1 Trochę Kiełki
1 1/2 Łyżka Majonez
1/2 Sztuka Pomidor
1 Trochę Sos BBQ lub ketchup
2 plastry Ser cheddar
1 Trochę Oliwa do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Awokado obierz i pokrój w plasterki. Cebulę i pomidora pokrój cienko w plastry. Bułkę przekrój na pół i zrumień na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy.

Hamburger usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Kiedy stanie się rumiany (po ok 2-3min) przewróć na drugą stronę, dołóż plasterki sera i smaż kolejne 2 min. Burgery możesz również przygotować w piekarniku z opcją grilla lub z termo obiegiem (10min 200*C)

Bułkę posmaruj majonezem i ułóż na niej burgera. Dodaj plasterki awokado, pomidora i cebuli oraz liście sałaty i kiełki. Wierzchnią część bułki posmaruj sosem BBQ i przykryj nią gotowego burgera.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Białko
27.8 Gramy
Węglowodany
35.9 Gramy
Tłuszcze
54.5 Gramy
Wartość energetyczna
742.9 Kilokalorie
Ten przepis powstał przy użyciu