Gourmet Burger

Wegetariański Gourmet Burger

porcja 2 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 Sztuki Bułka maślana
1 Sztuka Awokado
1/2 Sztuka Czerwona cebula
4 Liście Sałata
1 Trochę Kiełki
1 1/2 Łyżka Majonez
1/2 Sztuka Pomidor
1 Trochę Sos BBQ lub ketchup
2 plastry Ser cheddar
1 Trochę Oliwa do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegetariański Gourmet Burger

Masz ochotę na typowo amerykański fast food, ale w wersji roślinnej? Zrób dla siebie i bliskich Gourmet Burgera - nie zdążysz zauważyć, jak szybko zniknie z talerzy. Wewnątrz maślanej bułki umieść kawałki rozpływającego się w ustach, kremowe awokado, chrupiącą czerwoną cebulkę, kiełki oraz obowiązkowo, roślinnego burgera Garden Gourmet, sos i plaster ciągnącego się cheddara. Mniam!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Awokado obierz i pokrój w plasterki. Cebulę i pomidora pokrój cienko w plastry. Bułkę przekrój na pół i zrumień na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy.

2. Krok

Hamburger usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Kiedy stanie się rumiany (po ok 2-3min) przewróć na drugą stronę, dołóż plasterki sera i smaż kolejne 2 min. Burgery możesz również przygotować w piekarniku z opcją grilla lub z termo obiegiem (10min 200*C)

3. Krok

Bułkę posmaruj majonezem i ułóż na niej burgera. Dodaj plasterki awokado, pomidora i cebuli oraz liście sałaty i kiełki. Wierzchnią część bułki posmaruj sosem BBQ i przykryj nią gotowego burgera.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
35.9 Gramy
Wartość energetyczna
742.9 Kilokalorie
Tłuszcze
54.5 Gramy
Białko
27.8 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu