Gourmet Burger

Wegetariański Gourmet Burger

porcja 2 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 bułki maślane
1 sztuka awokado
1/2 czerwonej cebuli średniej wielkości
4 Liście Sałata
Trochę kiełków słonecznika lub innych ulubionych
1/2 łyżki majonezu
1/2 pomidora średniej wielkości
Trochę sosu BBQ lub ketchupu
2 plastry sera cheddar
Trochę oliwy z oliwek do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegetariański Gourmet Burger

Masz ochotę na typowo amerykański fast food, ale w wersji roślinnej? Zrób dla siebie i bliskich Gourmet Burgera - nie zdążysz zauważyć, jak szybko zniknie z talerzy. Wewnątrz maślanej bułki umieść kawałki rozpływającego się w ustach, kremowe awokado, chrupiącą czerwoną cebulkę, kiełki oraz obowiązkowo, roślinnego burgera Garden Gourmet, sos i plaster ciągnącego się cheddara. Mniam!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj bułkę i dodatki

Awokado obierz i pokrój w plasterki. Cebulę i pomidora pokrój cienko w plastry. Bułkę przekrój na pół i zrumień na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy.

2. Usmaż burgera

Hamburger usmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Kiedy stanie się rumiany (po ok 2-3min) przewróć na drugą stronę, dołóż plasterki sera i smaż kolejne 2 min. Burgery możesz również przygotować w piekarniku z opcją grilla lub z termo obiegiem (10min 200*C)

3. Połącz wszystkie składniki i gotowe. Smaczego!

Bułkę posmaruj majonezem i ułóż na niej burgera. Dodaj plasterki awokado, pomidora i cebuli oraz liście sałaty i kiełki. Wierzchnią część bułki posmaruj sosem BBQ i przykryj nią gotowego burgera.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
35.9 Gramy
Wartość energetyczna
742.9 Kilokalorie
Tłuszcze
54.5 Gramy
Białko
27.8 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu