Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Dodaj pokruszone Garden Gourmet Sensational Mielone i smaż przez 7 minut, często mieszając. Dodaj sos pomidorowy, pieprz i czosnek i wymieszaj. Podsmaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, mieszając.
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodaj karmelizowaną cebulę i wymieszaj. Pokrój papaję i mango na małe kostki. Gruszkę i rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a sałatę w paski "julienne". Posiekaj kolendrę i wymieszaj z papają i mango.
Posmaruj tortille kremowym wegańskim serkiem pleśniowym. Rozłóż gruszkę na połowie placka. Dodaj rzodkiewki i przykryj mieszanką z patelni. Na wierzchu rozłóż sałatę i posyp mieszanką papai i mango.
Złóż tortille na pół. Opcjonalnie podgrzej na grillu. Jeśli chcesz, by danie było nieco bardziej pikantne, możesz dodać papryczki jalapeno.
WSKAZÓWKA: Jeśli chcesz uzupełnić przepis o zdrową przystawkę, pokrój marchewkę i paprykę w słupki i spakuj osobno hummus, który będzie pysznym dipem do warzyw. Na deser przygotuj owoce, np. banany lub jabłka, które łatwo przetransportować i podzielić na porcje.