Wegańska Quesadilla HR

Wegańska quesadilla z "mięsem" mielonym Garden Gourmet

porcja 4 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL MIELONE
4 tortille
100 g sosu pomidorowego
120 g karmelizowanej cebuli
120 g gruszek
60 g mango
60 g papai
40 g sałaty
25 g rzodkiewki
120 g wegańskiego kremowego sera pleśniowego
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
trochę świeżej kolendry
trochę czosnku granulowanego
szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegańska quesadilla z "mięsem" mielonym Garden Gourmet

Planujesz wegańskie menu na piknik lub grilla? A może chcesz urozmaicić swoje obiady i lunche do pracy? Wegańska quesadilla z "mięsem" mielonym Garden Gourmet to pomysł dla Ciebie. W tortilli poza mięsem znajdzie się miejsce na soczyste owoce, karmelizowaną cebulę oraz... wegański ser. Schrup ją, jest pyszna!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj Sensational Mielone

Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Dodaj pokruszone Garden Gourmet Sensational Mielone i smaż przez 7 minut, często mieszając. Dodaj sos pomidorowy, pieprz i czosnek i wymieszaj. Podsmaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, mieszając. Dodaj karmelizowaną cebulę i wymieszaj.

2. Pokrój warzywa i owoce

Papaję i mango pokrój na małe kostki. Gruszkę i rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a sałatę w paski "julienne". Posiekaj kolendrę i wymieszaj z papają i mango.

3. Skomponuj swoją quesadille

Posmaruj tortille kremowym wegańskim serkiem pleśniowym. Rozłóż gruszkę na połowie placka. Dodaj rzodkiewki i przykryj mieszanką z patelni. Na wierzchu rozłóż sałatę i posyp mieszanką papai i mango. Jeżeli chcesz, żeby danie było nieco bardziej pikantne, możesz dodać papryczki jalapeno.

4. Złóż i podgrzej

Złóż tortille na pół. Opcjonalnie podgrzej na grillu.

5. Zadbaj o deser

Na deser przygotuj owoce, np. banany lub jabłka, które łatwo przetransportować i podzielić na porcje.

Recipe created by
Garden Gourmet
chef_cooking

Culinary tip

Przygotuj przystawkę
Jeśli chcesz uzupełnić przepis o zdrową przystawkę, pokrój marchewkę i paprykę w słupki i spakuj osobno hummus, który będzie pysznym dipem do warzyw.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
27.4 Gramy
Wartość energetyczna
325 Kilokalorie
Tłuszcze
15.6 Gramy
Białko
19.4 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu