d5a21ae6ef189865e781356f5c5e6a2b_190226_GG_Incredible_Burger_Bowl.jpg

Pożywna miska z burgerem Sensational

porcja 2 porcje
Czas trwania 40 MIN
Poziom trudności Trudny
KUP TERAZ

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 bataty
1 garść rukoli
100 g młodego szpinaku
oliwa z oliwek do smażenia
200 g mrożonego bobu lub mrożonego zielonego groszku
ćwiartka małej czerwonej kapusty
100 g komosy ryżowej
1 słoik ciecierzycy (200 g masy po odsączeniu)
1 łyżka ras el hanout (lub dowolnej mieszanki przypraw, takich jak kumin, kurkuma, imbir…)
100 g pomidorów
nasiona czarnego sezamu
2 łyżki ziaren granatu
1 cytryna
2 łyżki hummusu
Szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Pożywna miska z burgerem Sensational

Masz ochotę na burgera, ale jesteś na diecie niskowęglowodanowej? Wypróbuj naszą pożywną miskę z burgerem Sensational Garden Gourmet! Składniki w przepisach na miski zwykle są bardzo różnorodne i odżywcze - nie inaczej jest w tym przypadku. W pożywnej misce z burgerem Sensational znajdziesz sycące bataty, szpinak, czerwoną kapustę, fasolę, orientalne przyprawy i hummus. Brzmi przepysznie, a jak smakuje? Sprawdź!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj i upiecz bataty

Rozgrzej piekarnik do 200 ºC. Obrane i pokrojone w cząstki bataty ułóż na blasze do pieczenia, skrop oliwą i dopraw solą, pieprzem i piecz przez ok. 15 minut.

2. Przygotuj bób

Blanszuj bób przez 1 minutę. Opłucz go pod zimną wodą i ponownie zakryj. Następnie obierz bób. Wbij paznokieć w bób i wyciśnij fasolkę. Odstaw na bok.

3. Pokrój kapustę

Czerwoną kapustę pokrój w cienkie paski i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

4. Przygotuj komosę

Wypłucz komosę i gotuj ją w 200 ml wody, aż woda wyparuje.

5. Usmaż ciecierzycę

Podsmaż ciecierzycę na niewielkiej ilości oleju przez około 4 minuty. Dodaj ras el hanout (przyprawy) i smaż jeszcze chwilę.

6. Usmaż burgery

Przygotuj Sensational Burgery od Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw do smaku.

7. Połącz wszystkie składniki. Smacznego!

Pomidory przekrój na pół. Rozłóż komosę ryżową i szpinak w miseczkach. Dodaj batata, czerwoną kapustę, ciecierzycę, bób, rukolę i po dużej łyżce hummusu. Burgery pokrój w paski i ułóż na wierzchu. Udekoruj sezamem, pestkami granatu i cytryną.

Recipe created by
Garden Gourmet
chef_cooking

Culinary tip

Dopasuj składniki tak jak lubisz.
Bób możesz zastąpić zielonym groszkiem, a liście szpinaku i rukoli ulubioną sałatą.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
117.5 Gramy
Wartość energetyczna
810.3 Kilokalorie
Tłuszcze
22.1 Gramy
Białko
39.6 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!