d5a21ae6ef189865e781356f5c5e6a2b_190226_GG_Incredible_Burger_Bowl.jpg

Pożywna miska z burgerem Sensational

porcja 2 porcje
Czas trwania 50 MIN
Poziom trudności Trudny

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 bataty
1 garść rukoli
100 g młodego szpinaku
oliwa z oliwek do smażenia
200 g mrożonego bobu lub mrożonego zielonego groszku
ćwiartka małej czerwonej kapusty
100 g komosy ryżowej
1 słoik ciecierzycy (200 g masy po odsączeniu)
1 łyżka ras el hanout (lub dowolnej mieszanki przypraw, takich jak kumin, kurkuma, imbir…)
100 g pomidorów
nasiona czarnego sezamu
2 łyżki ziaren granatu
1 cytryna
2 łyżki hummusu
1 szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Pożywna miska z burgerem Sensational

Masz ochotę na burgera, ale jesteś na diecie niskowęglowodanowej? Wypróbuj naszą pożywną miskę z burgerem Sensational Garden Gourmet! Składniki w przepisach na miski zwykle są bardzo różnorodne i odżywcze - nie inaczej jest w tym przypadku. W pożywnej misce z burgerem Sensational znajdziesz sycące bataty, szpinak, czerwoną kapustę, fasolę, orientalne przyprawy i hummus. Brzmi przepysznie, a jak smakuje? Sprawdź!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj i upiecz bataty

Rozgrzej piekarnik do 200 ºC. Obrane i pokrojone w cząstki bataty ułóż na blasze do pieczenia, skrop oliwą i dopraw solą, pieprzem i piecz przez ok. 15 minut.

2. Przygotuj bób

Blanszuj bób przez 1 minutę. Opłucz go pod zimną wodą i ponownie zakryj. Następnie obierz bób. Wbij paznokieć w bób i wyciśnij fasolkę. Odstaw na bok.

3. Pokrój kapustę

Czerwoną kapustę pokrój w cienkie paski i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

4. Przygotuj komosę

Wypłucz komosę i gotuj ją w 200 ml wody, aż woda wyparuje.

5. Usmaż ciecierzycę

Podsmaż ciecierzycę na niewielkiej ilości oleju przez około 4 minuty. Dodaj ras el hanout (przyprawy) i smaż jeszcze chwilę.

6. Usmaż burgery

Przygotuj Sensational Burgery od Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw do smaku.

7. Połącz wszystkie składniki. Smacznego!

Pomidory przekrój na pół. Rozłóż komosę ryżową i szpinak w miseczkach. Dodaj batata, czerwoną kapustę, ciecierzycę, bób, rukolę i po dużej łyżce hummusu. Burgery pokrój w paski i ułóż na wierzchu. Udekoruj sezamem, pestkami granatu i cytryną.

Recipe created by
Garden Gourmet
chef_cooking

Culinary tip

Dopasuj składniki tak jak lubisz.
Bób możesz zastąpić zielonym groszkiem, a liście szpinaku i rukoli ulubioną sałatą.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
118.4 Gramy
Wartość energetyczna
811.8 Kilokalorie
Tłuszcze
22.4 Gramy
Białko
38.9 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu