Pożywna miska z burgerem Sensational

2 porcje porcja
50 MIN Czas trwania
Trudny Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
2 bataty
1 garść rukoli
100 g młodego szpinaku
oliwa z oliwek do smażenia
200 g mrożonego bobu lub mrożonego zielonego groszku
ćwiartka małej czerwonej kapusty
100 g komosy ryżowej
1 słoik ciecierzycy (200 g masy po odsączeniu)
1 łyżka ras el hanout (lub dowolnej mieszanki przypraw, takich jak kumin, kurkuma, imbir…)
100 g pomidorów
nasiona czarnego sezamu
2 łyżki ziaren granatu
1 cytryna
2 łyżki hummusu
1 szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzej piekarnik do 200 ºC. Obrane i pokrojone w cząstki bataty ułóż na blasze do pieczenia, skrop oliwą i dopraw solą, pieprzem i piecz przez ok. 15 minut.

Blanszuj bób (lub groszek) przez 1 minutę. Opłucz je pod zimną wodą i ponownie zakryj. Następnie, jeśli masz bób, obierz go. Wbij paznokieć w bób i wyciśnij fasolkę. Odstaw na bok. Czerwoną kapustę pokrój w cienkie paski i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Wypłucz komosę i gotuj w 200 ml wody, aż woda wyparuje.

Podsmaż ciecierzycę na niewielkiej ilości oleju przez około 4 minuty. Dodaj ras el hanout (przyprawy) i smaż jeszcze chwilę.

Przygotuj burgery roślinne Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Pomidory przekrój na pół. Rozłóż komosę ryżową i sałatę w miseczkach. Dodaj batata, czerwoną kapustę, ciecierzycę, bób i po dużej łyżce hummusu. Burgery pokrój w paski i ułóż na wierzchu. Udekoruj sezamem, pestkami granatu i cytryną.

Nutritional Information
Per Serving
Wartość energetyczna
811.83 Kilokalorie
Węglowodany
118.44 Gramy
Białko
38.89 Gramy
Tłuszcze
22.41 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu