Stek wegetariański z sosem z gorgonzoli

2 porcje porcja
35 MIN Czas trwania
Średni Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
75 Gramy Gorgonzola
250 Mililitry Śmietanka słodka 30%
1 Sztuka Cebula szalotka lub zwykła
1/2 Szklanka Tarty parmezan
1 Trochę Natka pietruszki
1 Trochę Oliwa z oliwek lub masło
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz czarny
1 Łyżka Masło czosnkowe do podania
1 Ząbek Czosnek
2 Gałązki Świeży rozmaryn
3 Gałązki Świeży tymianek do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. W rondelku rozgrzej odrobinę oliwy i obsmaż na niej szalotkę. Kiedy będzie miękka, dodaj śmietankę i całość zagotuj. Dodaj pokrojoną na kawałki gorgonzolę i dokładnie wymieszaj. Kiedy się rozpuści dodaj parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewaj mieszając do momentu kiedy wszystkie składniki połączą się w kremowy sos. Dopraw solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzej tłuszcz. Połóż na nim Sensational burger Garden Gourmet i dodaj rozgnieciony ząbek czosnku oraz zioła. Smaż całość na średniej mocy, aż „stek” się ładnie zarumieni. Od czasu do czasu podlewaj tłuszczem z przyprawami, aby smaki przeniknęły „stek”.

Sensational stek podawaj z masłem czosnkowym i sosem gorgonzola.

Nutritional Information
Per Serving
Wartość energetyczna
1146.69 Kilokalorie
Węglowodany
16.77 Gramy
Białko
58.13 Gramy
Tłuszcze
93.19 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu