Stek z sosem z gorgonzoli

Stek wegetariański z sosem z gorgonzoli

porcja 2 porcje
Czas trwania 35 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet SENSATIONAL BURGER
75 Gram Gorgonzola
250 Mililitry Śmietanka słodka 30%
1 Sztuka Cebula szalotka lub zwykła
1/2 Szklanka Tarty parmezan
1 Trochę Natka pietruszki
1 Trochę Oliwa z oliwek lub masło
1 Trochę Sól
1 Trochę Pieprz czarny
1 Łyżka Masło czosnkowe do podania
1 Ząbek Czosnek
2 Gałązki Świeży rozmaryn
3 Gałązki Świeży tymianek do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Stek wegetariański z sosem z gorgonzoli

Wegetariańskie steki, które smakują, jak prawdziwe mięso? To możliwe! Dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale tęsknią za smakami, które zapamiętali z czasów mięsnej diety, stek z sosem z gorgonzoli i masłem czosnkowym będzie udanym powrotem do przeszłości. Danie będzie też prawdziwą gratką dla miłośników sera. Z czym możesz go serwować? Steka z sosem z gorgonzoli podawaj z ziemniaczanym puree i sałatą z sosem winegret. Możesz też dodać do niego grubo cięte frytki. Daj się zaskoczyć smakiem i soczystością tego steka!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. W rondelku rozgrzej odrobinę oliwy i obsmaż na niej szalotkę. Kiedy będzie miękka, dodaj śmietankę i całość zagotuj. Dodaj pokrojoną na kawałki gorgonzolę i dokładnie wymieszaj. Kiedy się rozpuści dodaj parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewaj mieszając do momentu kiedy wszystkie składniki połączą się w kremowy sos. Dopraw solą i pieprzem.

2. Krok

Na patelni rozgrzej tłuszcz. Połóż na nim Sensational burger Garden Gourmet i dodaj rozgnieciony ząbek czosnku oraz zioła. Smaż całość na średniej mocy, aż „stek” się ładnie zarumieni. Od czasu do czasu podlewaj tłuszczem z przyprawami, aby smaki przeniknęły „stek”.

3. Krok

Sensational stek podawaj z masłem czosnkowym i sosem gorgonzola.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
16.8 Gramy
Wartość energetyczna
1146.7 Kilokalorie
Tłuszcze
93.2 Gramy
Białko
58.1 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu