Szalotkę pokrój w bardzo drobną kostkę. Następnie posiekaj natkę pietruszki i zetrzyj parmezan.
Składniki
Stek wegetariański z sosem z gorgonzoli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W rondelku rozgrzej odrobinę oliwy i obsmaż na niej szalotkę. Kiedy będzie miękka, dodaj śmietankę i całość zagotuj. Dodaj pokrojoną na kawałki gorgonzolę i dokładnie wymieszaj. Kiedy się rozpuści dodaj parmezan oraz posiekaną natkę pietruszki. Podgrzewaj mieszając do momentu kiedy wszystkie składniki połączą się w kremowy sos. Dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Połóż na nim Sensational burger Garden Gourmet i dodaj rozgnieciony ząbek czosnku oraz zioła. Smaż całość na średniej mocy, aż „stek” się ładnie zarumieni. Od czasu do czasu podlewaj tłuszczem z przyprawami, aby smaki przeniknęły „stek”.
Sensational stek podawaj z masłem czosnkowym i sosem gorgonzola.
