1eaa78c1b06178273fcd09770e4391f6_180222_Chargrilled_Pieces_spring_salad_with_aspargus_x2500.jpg

Sałatka wiosenna z grillowanymi filecikami i szparagami

4 porcje
10 MIN
Łatwy

Składniki

2 opakowania Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
1 główka sałaty masłowej
1 pęczek rzodkiewki
100 g umytego groszku cukrowego
2 cebule dymki
300 g zielonych szparagów
100 ml jogurtu
2 łyżki startego parmezanu
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżeczka suszonego estragonu
pół wyciśniętej limonki
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok 1

Wyjmij liście sałaty, porwij je na duże kawałki i rozłóż na 4 talerzach.

2. Krok 2

Umyj rzodkiewki i przekrój je na pół. Doprowadź wodę do wrzenia i gotuj groszek cukrowy przez 1 minutę, odcedź i wypłucz. Dymkę pokrój w krążki i nałóż wszystkie warzywa na sałatę.

3. Krok 3

Podgrzej patelnię grillową. Szparagi polej łyżką 2 łyżkami oleju, a grillowane fileciki pozostałymi 2 łyżkami. Smaż szparagi przez około 5 minut. Po upływie połowy czasu dorzuć grillowane fileciki na patelnię i podsmaż.

4. Krok 4

W międzyczasie przygotuj dressing. Połącz jogurt, parmezan, musztardę, estragon i sok z limonki. Ułóż grillowane fileciki Garden Gourmet i szparagi na sałacie, dodaj dressing.
Sałatka świetnie smakuje z bagietką.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Białko
30.1 Gramy
Węglowodany
20.5 Gramy
Tłuszcze
25.8 Gramy
Wartość energetyczna
435.2 Kilokalorie