Wegetariańskie curry

4 porcje porcja
25 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

2 Opakowania Garden Gourmet Fileciki Roślinne
200 gram liści świeżego szpinaku
210 gram ciecierzycy z puszki (odsączonej)
1 duży batat
400 g posiekanych pomidorów
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
300 g brązowego ryżu basmati
1 duża cebula, pokrojona w plasterki
4 łyżki orzechów nerkowca, prażonych
15 g imbiru, obranego i drobno posiekanego
2 ziernka kardamonu
1 łyżeczka Kurkuma
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki pasty curry
Garść liści kolendry
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelnię wlej oliwę i na małym ogniu smaż cebulę, aż stanie się chrupiąca i brązowa (około 5-10 minut). Następnie zdejmij ją z patelni i odłóż na bok. .

Do wrzącej wody wrzuć batata i gotuj go przez 5 minut. Po tym czasie odcedź go i odstaw na bok.

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją, w wodzie z dodatkiem kardamonu i kurkumy.

Delikatnie podgrzej pastę curry na patelni, a następnie dodaj imbir i czosnek. Dorzuć pokrojonego w kawałki batata i ciecierzycę i mieszaj tak, by pasta curry obtoczyła warzywa. Dodaj pomidory i gotuj przez około 10 minut, aż sok z nich lekko się zredukuje.

Dodaj kawałki filecików roślinnych, a po 5 minutach dorzuć szpinak i gotuj pod przykryciem przez 1-2 minuty.

Na koniec posyp danie chrupiącą cebulą, świeżą kolendrą i prażonymi orzechami nerkowca i podaj z ryżem.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
573.21 Kcal
Carbohydrates
58.9 g
Protein
34.19 g
Fats
22.95 g
The recipe is made with