Nachosy zmiksuj z bułką tartą w malakserze lub przy pomocy blendera. Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj widelcem. Do osobnej miseczki wsyp mąkę oraz przyprawy.
Składniki
1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
1 opakowanie Chipsy kukurydziane nachos
1/2 Szklanka Bułka tarta
2 Sztuki Jajka
1 Łyżka Mąka
1 Łyżeczka Mielona cebula (opcjonalnie)
1/2 Łyżeczka Mielona kolendra (opcjonalnie)
1/2 Łyżeczka Czosnek granulowany
1 Trochę Pieprz kajeński do smaku
1 Trochę Sól
1 Trochę Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Krok 1
2. Krok 2
Fileciki dokładnie obtocz w mące, a następnie zanurz w jajku i opanieruj z każdej strony w kukurydzianej panierce.
3. Krok 3
Rozgrzej olej do 180 st.C. Smaż nuggetsy partiami, aż staną się złociste i chrupiące. Podawaj z sosem czosnkowym.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
25 Gramy
Wartość energetyczna
405.6 Kilokalorie
Tłuszcze
18 Gramy
Białko
31.7 Gramy