Nuggetsy z „kurczaka” w kukurydzianej panierce

Wegetariańskie nuggetsy w kukurydzianej panierce

porcja 2 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
1 opakowanie Chipsy kukurydziane nachos
1/2 Szklanka Bułka tarta
2 Sztuki Jajka
1 Łyżka Mąka
1 Łyżeczka Mielona cebula (opcjonalnie)
1/2 Łyżeczka Mielona kolendra (opcjonalnie)
1/2 Łyżeczka Czosnek granulowany
1 Trochę Pieprz kajeński do smaku
1 Trochę Sól
1 Trochę Olej do smażenia
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegetariańskie nuggetsy w kukurydzianej panierce

Nuggetsy to niezawodna przekąska do meczu lub filmu - przygotuj je na wspólny wieczór przed ekranem. Nuggetsy z "kurczaka" w kukurydzianej panierce smakują tak, jak te w znanych amerykańskich fast foodowych restauracjach. Wystarczy 30 minut i nuggetsy Garden Gourmet, by wyczarować w kuchni półmisek chrupiących, bezmięsnych kąsków, które smakują jak oryginalne. Propozycję panierki możesz potraktować jako inspirację i pole do własnych eksperymentów. Z powodzeniem możesz wykorzystać inne przyprawy i tworzyć własne kompozycje smaków. Do nuggetsów najlepiej pasuje sos czosnkowy, choć w lżejszej wersji, sprawdzi się też np. paprykowo-pomidorowa salsa.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Nachosy zmiksuj z bułką tartą w malakserze lub przy pomocy blendera. Jajka wbij do miseczki i dokładnie wymieszaj widelcem. Do osobnej miseczki wsyp mąkę oraz przyprawy.

2. Krok

Fileciki dokładnie obtocz w mące, a następnie zanurz w jajku i opanieruj z każdej strony w kukurydzianej panierce.

3. Krok

Rozgrzej olej do 180 st.C. Smaż nuggetsy partiami, aż staną się złociste i chrupiące. Podawaj z sosem czosnkowym.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
25 Gramy
Wartość energetyczna
405.6 Kilokalorie
Tłuszcze
18 Gramy
Białko
31.7 Gramy