Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż będą miękkie. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie. Do warzyw wsyp mieloną kolendrę, kumin i paprykę. Mieszaj przez chwilę, aby przyprawy uwolniły swój aromat.
Do patelni dodaj krojone pomidory, odcedzoną i opłukaną fasolę oraz kukurydzę. Gotuj na małym ogniu przez kilka minut, aż składniki się połączą, a sos lekko zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki
Wegetariańskie burrito z filetami roślinnymi
Jeśli szukasz pomysłu na szybki, prosty i pełen wartości odżywczych posiłek, to wegetariańskie burrito z filetami roślinnymi Garden Gourmet jest idealnym rozwiązaniem. Filety roślinne nie tylko doskonale zastępują mięso, ale również świetnie komponują się z typowo meksykańskimi składnikami, jak fasola, kukurydza, czy guacamole. Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie, które zachwyci zarówno miłośników kuchni roślinnej, jak i osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z wegetarianizmem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fileciki roasted pieces przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie dodaj je do mieszanki warzywnej. Całość wymieszaj i smaż przez chwilę, aby smaki się połączyły.
Na plackach tortilla rozłóż porcje warzywno-mięsnej mieszanki. Opcjonalnie dodaj ugotowany ryż. Zwiń tortille, składając boki do środka, a następnie zwijając od dołu w rulon.
Podawaj burrito od razu, można podgrzać je chwilę na patelni lub w piekarniku, aby były chrupiące.