Przygotuj ryż jaśminowy (ewentualnie inny wybrany) ulubioną metodą lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki
Kurczak roślinny w sosie teriyaki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę pokrój w piórka, następnie pokrój paprykę w kostkę, a groszek na połowę. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim przygotowaną cebulę. Kiedy stanie się złocista, dodaj Fileciki Roślinne Garden Gourmet oraz paprykę i smaż 3 min. Dodaj groszek i smaż kolejne 3 min.
W osobnym naczyniu dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu, aż otrzymasz w miarę jednolitą konsystencję. Taką miksturę wlej na patelnie z Filecikami Roślinnymi i warzywami i dokładnie wymieszaj. Kiedy sos zgęstnieje, dopraw solą oraz pieprzem wedle uznania.
Ugotowany i lekko przestudzony ryż wyłóż na talerze i polej go sosem z warzywami i Filecikami Roślinnymi. Na koniec posyp ziołami oraz sezamem.
