"Kurczak" Teriyaki

2 porcje porcja
30 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Grillowane fileciki roślinne Garden Gourmet
100 Gramy Groszek cukrowy
1/2 Sztuka Papryka żółta
1/2 Sztuka Papryka czerwona
1 Sztuka Cebula
1 Trochę Olej do smażenia
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
1/3 Szklanka Sos sojowy
1 Szklanka Woda
1/2 Łyżeczka Imbir mielony
1/2 Łyżeczka Czosnek mielony
2 Łyżki Brązowy cukier
1 Łyżeczka Mąka ziemniaczana
1 Trochę Sezam
1 Trochę Kolendra
1 Sztuka Cebula dymka
1 Szklanka Ryż jaśminowy
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę pokrój w piórka. Paprykę pokrój w kostkę a groszek na połowę. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim cebulę. Kiedy stanie się złocista, dodaj fileciki Garden Gourmet oraz paprykę i smaż 3 min. Dodaj groszek i smaż kolejne 3 min.

W osobnym naczyniu wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. Miksturę wlej na patelnie z filecikami i warzywami i dokładnie wymieszaj. Kiedy sos zgęstnieje, dopraw solą oraz pieprzem.

Podawaj z ryżem, posypane ziołami oraz sezamem.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
755.13 Kcal
Carbohydrates
109.31 g
Protein
32.41 g
Fats
19.27 g