Mini wrapy z filecikami roślinnymi

Mini wrapy z filecikami roślinnymi

porcja 4 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
4 małe placki tortilla
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 mała cukinia
1 czerwona cebula
200 mililitrów naturalnego jogurtu
2 łyżki majonezu
1 cytryna
1 szczypta soli
1 trochę koperku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Mini wrapy z filecikami roślinnymi

Jeśli szukasz lekkiej przystawki na brunch, lunch lub przyjęcie z przyjaciółmi, mini wrapy z filecikami roślinnymi Garden Gourmet będą wspaniałą propozycją. Lekko podsmażone na grillowej patelni warzywa do wrapów pozostaną chrupkie, soczyste, a jednocześnie nie stracą swoich cennych wartości odżywczych. Koperek i sok z cytryny dodadzą daniu świeżości - choć możesz też zastosować inne zioła. Świeża mięta lub kolendra również będą tutaj świetnie pasować.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Rozgrzej piekarnik i patelnię, w międzyczasie przygotuj warzywa

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozgrzej patelnię grillową na małym ogniu. Paprykę i cukinię pokrój w paski, a cebulę w cienkie półtalarki.

2. Usmaż składniki i przygotuj do pieczenia

Smaż warzywa na patelni grillowej do uzyskania chrupiącej skórki. Grillowane fileciki smaż na odrobinie oleju na patelni przez kilka minut. Napełnij wrapy warzywami i filecikami Garden Gourmet, zwiń je w stożek i zabezpiecz wykałaczką. Ułóż je na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku tuż przed podaniem przez kilka minut, aż lekko się zabarwią i zachowają swój kształt.

3. Przygotuj sos

Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw sokiem i skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Wmieszaj do sosu drobno posiekany koperek. Sos podawaj razem z wrapami.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
39 Gramy
Wartość energetyczna
372.7 Kilokalorie
Tłuszcze
14.9 Gramy
Białko
18.5 Gramy