Mini wrapy z filecikami roślinnymi

Mini wrapy z filecikami roślinnymi

4 porcje
30 MIN
Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
4 małe placki tortilla
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 mała cukinia
1 czerwona cebula
200 mililitrów naturalnego jogurtu
2 łyżki majonezu
1 cytryna
1 szczypta soli
1 trochę koperku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozgrzej patelnię grillową na małym ogniu. Paprykę i cukinię pokrój w paski, a cebulę w cienkie półtalarki.

2. Krok 2

Smaż warzywa na patelni grillowej do uzyskania chrupiącej skórki. Grillowane fileciki smaż na odrobinie oleju na patelni przez kilka minut. Napełnij wrapy warzywami i filecikami Garden Gourmet, zwiń je w stożek i zabezpiecz wykałaczką. Ułóż je na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku tuż przed podaniem przez kilka minut, aż lekko się zabarwią i zachowają swój kształt.

3. Krok 3

Jogurt wymieszaj z majonezem, dopraw sokiem i skórką z cytryny oraz solą i pieprzem. Wmieszaj do sosu drobno posiekany koperek. Sos podawaj razem z wrapami.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
39 Gramy
Wartość energetyczna
372.7 Kilokalorie
Tłuszcze
14.9 Gramy
Białko
18.5 Gramy