Bajgiel musztardowy

Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym

porcja 4 porcje
Czas trwania 20 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
4 bajgle
20 g szalotki
20 g rzeżuchy
40 g startej marchewki
40 g orzechów włoskich
20 g kiszonych korniszonów
125 gramów jogurtu roślinnego
20 g musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżka świeżej pietruszki
trochę czosnku w proszku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym

Masz ochotę na kanapkę, ale znudziły Ci się tradycyjne połączenia? Sięgnij po chrupiącego bajgla z Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet i sosem musztardowym. To łatwy, wegetariański i przepyszny przepis, który zachwyci Ciebie i Twoich najbliższych. Charakteru dodadzą kanapce również ogórkowe pikle - nie rezygnuj z tego dodatku. Bajgiel z Filecikami Roślinnymi Garden Gourmet i sosem musztardowym świetnie sprawdzi się w weekendowym, piknikowym i grillowym menu. Nadaje się również na lunch - uzupełnij go o sałatkę i pełnowartościowe danie obiadowe do pracy gotowe.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj Fileciki Roślinne

Przygotuj Fileciki Roślinne od Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeżeli chcesz możesz je doprawić np. ziołami wedle uznania.

2. Przygotuj sos

Pietruszkę i pikle posiekaj bardzo drobno. Następnie wymieszaj je z czosnkiem w proszku, musztardą i wybranym jogurtem roślinnym. Skosztuj sos i w razie potrzeby dopraw tak jak lubisz.

3. Przygotuj bajgla

Pokrusz lub posiekaj orzechy włoskie, a szalotkę pokrój na cienkie plasterki. Bajgiel przekrój na pół i rozprowadź równomiernie sos musztardowy na dwóch połówkach.

4. Złóż wszystko w całość i gotowe. Smacznego!

Rozłóż orzechy na dolnej części bajgla. Na wierzchu połóż pokrojoną marchewkę i rzeżuchę. Ułóż Fileciki Roślinne i posyp je plastrami szalotki. Na koniec przykryj całość drugą połową bajgla.

Recipe created by
Garden Gourmet
chef_cooking

Culinary tip

Dostosuj składniki tak jak lubisz
Rzeżuchę możesz zastąpić rukolą, lub ulubionym rodzajem sałaty.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
60.1 Gramy
Wartość energetyczna
456 Kilokalorie
Tłuszcze
13 Gramy
Białko
24.9 Gramy