Bajgiel musztardowy

Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym

4 porcje
20 MIN
Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
4 bajgle
20 g szalotki
20 g rzeżuchy
40 g startej marchewki
40 g orzechów włoskich
20 g kiszonych korniszonów
125 gramów jogurtu roślinnego
20 g musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżka świeżej pietruszki
trochę czosnku w proszku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok 1

Przygotuj grillowane fileciki Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Krok 2

Przygotuj sos: pietruszkę i pikle posiekaj bardzo drobno. Wymieszaj z czosnkiem w proszku, musztardą i jogurtem warzywnym. Skosztuj i dopraw w razie potrzeby.

3. Krok 3

Pokrój orzechy włoskie i szalotkę na plasterki. Bajgiel przekrój na pół i rozprowadź sos musztardowy na dwóch połówkach. Rozłóż orzechy na dolnej części bajgla.

4. Krok 4

Na wierzchu połóż marchewkę, rzeżuchę, grillowane fileciki i szalotkę. Przykryj całość drugą połową bajgla.

WSKAZÓWKA: Rzeżuchę możesz zastąpić rukolą.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Białko
24.9 Gramy
Węglowodany
60.1 Gramy
Tłuszcze
13 Gramy
Wartość energetyczna
456 Kilokalorie