Bajgiel musztardowy

Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym

porcja 4 porcje
Czas trwania 20 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet FILECIKI ROŚLINNE
4 bajgle
20 g szalotki
20 g rzeżuchy
40 g startej marchewki
40 g orzechów włoskich
20 g kiszonych korniszonów
125 gramów jogurtu roślinnego
20 g musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżka świeżej pietruszki
trochę czosnku w proszku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Bajgiel z grillowanymi filecikami i sosem musztardowym

Masz ochotę na kanapkę, ale znudziły Ci się tradycyjne połączenia? Sięgnij po chrupiącego bajgla z grillowanymi filecikami Garden Gourmet i sosem musztardowym. To łatwy, wegetariański i przepyszny przepis. Charakteru dodadzą kanapce również ogórkowe pikle - nie rezygnuj z tego dodatku. Bajgiel z grillowanymi filecikami Garden Gourmet i sosem musztardowym świetnie sprawdzi się w weekendowym, piknikowym i grillowym menu. Nadaje się również na lunch - uzupełnij go o sałatkę i pełnowartościowe danie obiadowe do pracy gotowe.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Przygotuj grillowane fileciki Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Krok

Przygotuj sos: pietruszkę i pikle posiekaj bardzo drobno. Wymieszaj z czosnkiem w proszku, musztardą i jogurtem warzywnym. Skosztuj i dopraw w razie potrzeby.

3. Krok

Pokrój orzechy włoskie i szalotkę na plasterki. Bajgiel przekrój na pół i rozprowadź sos musztardowy na dwóch połówkach. Rozłóż orzechy na dolnej części bajgla.

4. Krok

Na wierzchu połóż marchewkę, rzeżuchę, grillowane fileciki i szalotkę. Przykryj całość drugą połową bajgla.

WSKAZÓWKA: Rzeżuchę możesz zastąpić rukolą.

Recipe created by
Garden Gourmet
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
60.1 Gramy
Wartość energetyczna
456 Kilokalorie
Tłuszcze
13 Gramy
Białko
24.9 Gramy