Wiosenna sałatka z warzywnymi klopsikami

4 porcje porcja
20 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet - Klopsiki Warzywne
200 gramów kaszy quinoa
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 ugotowany burak
50 gramów rukoli
6 rzodkiewek
1 pomarańcza
1 cytryna
1 trochę oliwy z oliwek
1 mały pęczek koperku
1 szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ugotuj kaszę quinoa zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu przez około 12 minut, aż zmięknie. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Buraka pokrój w kostkę, a rzodkiewki w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na odrobinie oleju, aż staną się półprzezroczyste. Dodaj kostki buraka i krótko podsmaż.

Wymieszaj cebulę i czosnek z kaszą quinoa. Pomarańczę obierz i pokrój miąższ na kawałki.

Lekko wymieszaj quinoa z rukolą, pomarańczą i rzodkiewką. Dopraw oliwą z oliwek, skórką z cytryny, sokiem, solą i pieprzem. Usmaż kulki warzywne zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Nałóż łyżką sałatkę do miski. Rozdziel i rozmieść kulki oraz udekoruj całość koperkiem.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
364.27 Kcal
Carbohydrates
48.69 g
Protein
16.14 g
Fats
11.97 g