Pulpeciki warzywne z humusem i granatem

2 porcje porcja
30 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Klopsiki warzywne Garden Gourmet
100 Gramy Ser feta
1/2 Sztuka Granat (pestki z połowy granatu)
1 Sztuka Ogórek zielony krótki
100 Pomidorki koktajlowe
4 Łyżki Oliwa z oliwek
200 Hummus klasyczny
1/2 Sztuka Limonka
1 Trochę Natka pietruszki
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ogórek pokrój w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Przełóż do miski i skrop oliwą z oliwek oraz dopraw solą i pieprzem.

Pulpeciki upiecz w piekarniku 15 minut w 200 st. C lub usmaż na patelni z odrobiną oliwy.

Na talerzu rozłóż warstwę humusu. Ułóż ciepłe pulpeciki. Dodaj warzywa z oliwą. Całość posyp posiekaną natką pietruszki, pokruszoną fetą oraz pestkami granatu. Podawaj z oliwą i limonką.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
857.98 Kcal
Carbohydrates
44.74 g
Protein
31.29 g
Fats
63.37 g