Pulpeciki warzywne z humusem i granatem

2 porcje porcja
30 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
100 Gramy Ser feta
1/2 Sztuka Granat (pestki z połowy granatu)
1 Sztuka Ogórek zielony krótki
100 Gramy Pomidorki koktajlowe
4 Łyżki Oliwa z oliwek
200 Gramy Hummus klasyczny
1/2 Sztuka Limonka
1 Trochę Natka pietruszki
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ogórek pokrój w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Przełóż do miski i skrop oliwą z oliwek oraz dopraw solą i pieprzem.

Pulpeciki upiecz w piekarniku 15 minut w 200 st. C lub usmaż na patelni z odrobiną oliwy.

Na talerzu rozłóż warstwę humusu. Ułóż ciepłe pulpeciki. Dodaj warzywa z oliwą. Całość posyp posiekaną natką pietruszki, pokruszoną fetą oraz pestkami granatu. Podawaj z oliwą i limonką.

Nutritional Information
Per Serving
Wartość energetyczna
857.98 Kilokalorie
Węglowodany
44.74 Gramy
Białko
31.29 Gramy
Tłuszcze
63.37 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu