Pulpeciki warzywne z humusem i granatem

Pulpeciki warzywne z humusem i granatem

porcja 2 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
100 Gram Ser feta
1/2 Sztuka Granat (pestki z połowy granatu)
1 Sztuka Ogórek zielony krótki
100 Gram Pomidorki koktajlowe
4 Łyżki Oliwa z oliwek
200 Gram Hummus klasyczny
1/2 Sztuka Limonka
1 Trochę Natka pietruszki
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Pulpeciki warzywne z humusem i granatem

Pulpeciki warzywne z humusem i granatem mogą być udaną przekąską, a jednocześnie, po uzupełnieniu dania o grzanki lub chlebek pita, sycącym daniem głównym. Za pomocą pity łatwo nabierzesz porcję humusu i warzyw. Soczyste i słodkokwaśne pestki granatu podkreślają nieco orzechowy smak hummusu. Nie warto z nich rezygnować! Jeśli lubisz pikle, możesz zastąpić w przepisie świeże warzywa kiszonkami, np. kiszoną rzepą, oliwkami czy papryczkami. Pulpeciki warzywne z humusem i granatem dają wiele możliwości podania.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Ogórek pokrój w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Przełóż do miski i skrop oliwą z oliwek oraz dopraw solą i pieprzem.

2. Krok

Pulpeciki upiecz w piekarniku 15 minut w 200 st. C lub usmaż na patelni z odrobiną oliwy.

3. Krok

Na talerzu rozłóż warstwę humusu. Ułóż ciepłe pulpeciki. Dodaj warzywa z oliwą. Całość posyp posiekaną natką pietruszki, pokruszoną fetą oraz pestkami granatu. Podawaj z oliwą i limonką.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
44.7 Gramy
Wartość energetyczna
858 Kilokalorie
Tłuszcze
63.4 Gramy
Białko
31.3 Gramy