Obierz cebulę dymkę i marchewki, umyj, a następnie dokładnie osusz ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Dymkę pokrój w drobne krążki, a marchewkę na długie, cienkie słupki o długości ok. 5 cm i szerokości ok. 2 mm (tzw. julienne). Suszone grzyby połam w rękach na małe kawałki i odłóż na bok. Rzeżuchę przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie odciśnij z nadmiaru wody.
Składniki
Klopsiki Warzywne Takoyaki w azjatyckim stylu
To przepyszne danie wegetariańskie wykonane z Klopsików Warzywnych Garden Gourmet zostało inspirowane japońskim jedzeniem ulicznym. Masz ochotę na trochę orientu w swojej kuchni? Koniecznie go wypróbuj. Z pewnością zaspokoi apetyt Twój i całej Twojej rodziny. Doskonale sprawdzi się jako potrawa obiadowa, coś smacznego na kolację lub danie popisowe wówczas, kiedy przyjadą goście. Dłużej nie zwlekaj, przygotuj już teraz i ciesz się tym niezwykłym smakiem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przelej sos hoisin do małego garnka lub patelni i dodaj do niego około 50 ml wody. Doprowadź całość do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż zredukuje się do konsystencji sosu. Nie zapominaj o tym, aby mieszać od czasu do czasu, ponieważ w przeciwnym razie to danie wegetariańskie na obiad może się przypalić.
Smaż Garden Gourmet Klopsiki Warzywne na rozgrzanej patelni z olejem przez około 6-7 minut. Rób to zgodnie z instrukcjami na opakowaniu do momentu, aż staną się lekko złociste. Nie zapominaj o regularnym obracaniu. Alternatywnie możesz także upiec klopsiki w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem (zajmie Ci to tyle samo czasu).
Rozgrzej suchą patelnię, a następnie zmniejsz ogień i wsyp na nią sezam. Podpiekaj, od czasu do czasu mieszając, aby uniknąć przypalenia. Kiedy ziarna zrobią się lekko złote, ściągnij z ognia.
Usmażone Klopsiki Warzywne Garden Gourmet przełóż do miseczki. Następnie zalej je sosem tak, aby były całkowicie przykryte.
Posyp Klopsiki Warzywne Garden Gourmet posiekaną dymką, pokrojoną marchewką, rzeżuchą, podprażonym sezamem oraz pokruszonymi suszonymi borowikami. Następnie podawaj z wegańskim majonezem. Przepis wegetariański jest gotowy! Spożywaj od razu po przygotowaniu, na gorąco. Jeśli nie zjesz od razu całej porcji, klopsiki w azjatyckim stylu możesz przechowywać w lodówce.