Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ryż z połową cebuli. Kiedy cebula się zeszkli dodaj bulion i gotuj około 15 minut.
Składniki
2 opakowania Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
1 cebula (posiekana)
200 g ryżu pełnoziarnistego
100 g odsączonej czarnej fasoli (ugotowanej)
150 g kukurydzy
1 puszka pomidorów krojonych
1/2 papryczki chilli pokrojonej w krążki
1 łyżka kminku mielonego
1 łyżka mielonej kolendry
1/2 pęczka świeżej kolendry
2 łyżki oleju roślinnego
Wegetariańskie Klopsy z warzywami
Wypróbuj ten wegetariański przepis na Warzywne Klopsy od Garden Gourmet w towarzystwie papryki, czarnej fasoli, kukurydzy i ryżu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przygotuj ryż
2. Dodaj fasolę
Na ostatnie 5 minut gotowania dorzuć fasolę do ryżu.
3. Przygotuj Klopsiki Warzywne
Przygotuj Klopsiki Warzywne w swój ulubiony sposób zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Odstaw ryż z fasolą
Zdejmij ryż z fasolą z patelni i odstaw.
5. Przygotuj sos z resztą warzyw
Wrzuć na patelnie pozostałą cebulę i papryczkę chili i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj przyprawy (kminek i mieloną kolendrę), a po pół minuty dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
6. Dorzuć resztę składników
Na ostatnie 5 minut gotowania dodaj klopsiki i kukurydzę.
7. Zadbaj o prezencje i gotowe. Smacznego!
Wyłóż ryż na talerze i polej sosem. Dla uzupełniania smaku możesz doprawić danie świeżą kolendrą.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
66.5 Gramy
Wartość energetyczna
579.7 Kilokalorie
Tłuszcze
24.9 Gramy
Białko
23.2 Gramy