28dcd1e137f587a98692224491cff85d_180104_Meatballs_with_chili_and_black_rice.jpg

Wegetariańskie klopsy z warzywami

4 porcje
53 MIN
Łatwy

Składniki

2 opakowania Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
1 cebula (posiekana)
200 g ryżu pełnoziarnistego
100 g odsączonej czarnej fasoli (ugotowanej)
150 g kukurydzy
1 puszka pomidorów krojonych
1/2 papryczki chilli pokrojonej w krążki
1 łyżka kminku mielonego
1 łyżka mielonej kolendry
1/2 pęczka świeżej kolendry
2 łyżki oleju roślinnego
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ryż z połową cebuli. Kiedy cebula się zeszkli dodaj bulion i gotuj około 15 minut.

Na ostatnie 5 minut gotowania dorzuć fasolę do ryżu.

Przygotuj klopsiki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Zdejmij ryż z fasolą z patelni.

Wrzuć na patelnie pozostałą cebulę i papryczkę chili i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj przyprawy (kminek i mieloną kolendrę), a po pół minuty dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Na ostatnie 5 minut gotowania dodaj klopsiki i kukurydzę.

Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Białko
23.2 Gramy
Węglowodany
66.5 Gramy
Tłuszcze
24.9 Gramy
Wartość energetyczna
579.7 Kilokalorie