Nuggets with roasted sweet potato and a meal salad with peanut dressing

Poke bowl z falafelem

porcja 2 porcje
Czas trwania 22 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Wegański falafel
140 g buraków
1 awokado
1 łyżeczka czarnego sezamu
200 g fasoli edamame
4 garście roszponki
10 g sera wegańskiego
4 łyżki wegańskiego jogurtu
kilka rzodkiewek
2 łyżki pistacji
1 filiżanka kminu rzymskiego
½ łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka skórki z cytryny
1 skrzynka soku z cytryny
pieprz i sól
1 limonka (sok i skórka)
Kilka gałązek kolendry
2 łyżki migdałów
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Poke bowl z falafelem

Przepis pełen smaku, warzyw i kolorów! Idealny na pyszny lunch, danie wegańskie na obiad i kolację wśród bliskich. Przygotowany z Wegańskiego Falafela Garden Gourmet, połączony z wyrazistymi burakami i delikatnym awokado, smakuje nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Wypróbuj niesamowity poke bowl i daj się porwać do świata pyszności. Jeśli choć raz skosztujesz ten przepis wegański, prawdopodobnie na stałe zagości w Twoim jadłospisie!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj hummus z buraków

Obierz, a następnie dokładnie umyj buraki i osusz je z nadmiaru wody za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Umieść wszystkie składniki hummusu buraczanego w blenderze (buraki, jogurt wegański, sok z cytryny) i miksuj, aż uzyskasz gładką konsystencję. Zadbaj o to, aby nie pojawiły się żadnego grudki, ponieważ w przeciwnym razie to danie wegańskie nie będzie aż tak smaczne.

2. Przygotuj Wegańskiego Falafela Garden Gourmet

Usmaż Wegańskiego Falafela Garden Gourmet na łyżce oleju na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Trzymaj na ogniu przez około 7-9 minut, od czasu do czasu obracając, aby uniknąć przypalenia. Alternatywnie ten falafel z ciecierzycy smakuje także doskonale upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem (7-9 minut) lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej (5-6 minut).

3. Przygotuj warzywa

Dokładnie umyj roszponkę pod bieżącą wodą, a następnie wyłóż ją na podwójną warstwę ręcznika papierowego. Dociśnij dodatkową warstwą, aby pozbyć się nadmiaru wody. Umyj rzodkiewki i dokładnie osusz. Odetnij ogonki i zieloną cześć, a następnie pokrój je na plastry o średniej grubości. Miąższ z awokado wydrąż za pomocą łyżki kuchennej tak, aby go nie uszkodzić. Pokrój na grube plastry.

4. Podpiecz pistacje i migdały

Rozgrzej suchą patelnię do wysokiej temperatury i wsyp na nią pistacje oraz migdały. Lekko zmniejsz ogień, a następnie podpiekaj ziarna do momentu, aż będą chrupiące. Mieszaj od czasu do czasu, aby uniknąć przypalenia.

5. Ułóż na talerzu

Wcześniej umytą roszponkę rozłóż na talerzach. Dodaj hummus, pokrojone rzodkiewki, podprażone pistacje i migdały, fasolę oraz awokado. Następnie ułóż falafel od Garden Gourmet.

6. Dopraw i smacznego!

Gotowe danie dopraw czarnym sezamem, sosem jogurtowym, gałązkami kolendry i kminem rzymskim. Przepis na falafel jest już gotowy! Możesz zajadać od razu lub zabrać ze sobą na wynos.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
45.5 Gramy
Wartość energetyczna
425.9 Kilokalorie
Tłuszcze
15.9 Gramy
Białko
26 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!