Roślinny Burger

Na bazie białka sojowego i pszennego stworzyliśmy niezwykłego burgera roślinnego. Jest soczysty i po prostu pyszny. Idealnie nadaje się do podania w formie klasycznego burgera w bułce lub w wersji fit w towarzystwie sałatki. 
Zrodlo_Blonnika
Vegetarian
Bogate_w_Bialko

Informacje o produkcie

Woda, Białko sojowe 16,0%, Białko pszenne 5,0%, oleje roślinne w zmiennych proporcjach (rzepakowy, słonecznikowy), Cebula, Skrobia kukurydziana, Sól, Ocet spirytusowy, Ekstrakt drożdży w proszku, Aromaty, Cebula w proszku, Czosnek w proszku, Ekstrakt słodu jęczmiennego, Cukier karmelizowany, Maltodekstryna, przyprawy (kmin rzymski, pieprz czarny, kolendra, ziele angielskie), Kwas (kwas cytrynowy).
Może zawierać jaja, nasiona sezamu, seler i gorczycę.
  • w 100g
  • W porcji
  • %RWS* w porcji
Wartośc energetyczna
662 KJ / 158 Kcal
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone
6,0 g / 0,7 g
Węglowodany w tym cukry
8,0 g / 1,0 g
Błonnik
4,0 g
Białko
16,0 g
Sól
1,5 g
*Referencyjna Wartość Spożycia dla osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal).
Na patelni : Rozgrzej trochę oleju na patelni na średnim ogniu. Smaż 5-7 minut na małym ogniu, obracaj w trakcie smażenia.

W piekarniku: Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Piecz na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia, przez 8-10 minut. W połowie czasu pieczenia obróć na drugą stronę.
Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika.

Na grillu: Grilluj przez 5 minut na średnim ogniu na rozgrzanym grillu, obracaj w trakcie pieczenia.

ROŚLINNA KUCHNIA W TWOIM DOMU