Marine-style filet

Filet Wegański a'la Rybny z sałatką warzywną

porcja 2 porcje
Czas trwania 51 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 Garden Gourmet Filet Wegański a'la Rybny
400 g ziemniaków
150 g groszku
75 g rukoli
1 mała łodyga brokuła
1 cytryna
2 łyżki mieszanki ziół (koperek, natka pietruszki)
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
100 g masła wegańskiego
sól i pieprz
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Filet Wegański a'la Rybny z sałatką warzywną

Ciesz się wyśmienitym Filetem Wegańskim a'la Rybnym Garden Gourmet, który w połączeniu ze świeżymi warzywami, tworzy pyszny posiłek. Przygotuj go na obiad, kolację lub jako danie dla gości. Daj się zaskoczyć niecodziennym połączeniem, które pokochają wszyscy smakosze.
  

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. ROZGRZEJ PIEKARNIK

Rozgrzej piekarnik do 200℃, używając trybu góra-dół. Alternatywnie możesz także ustawić piekarnik na 180℃, włączając termoobieg.

2. PRZYGOTUJ CZOSNEK, ZIOŁA I SOK Z CYTRYNY

Obierz i drobno posiekaj czosnek. Alternatywnie możesz także przecisnąć go przez praskę. Umyj zioła pod bieżącą wodą, a następie odsącz je z nadmiaru wody za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Posiekaj zioła tak drobno, jak to możliwe. Umyj cytrynę i zetrzyj 1/4 skórki z cytryny na tarce na jak najmniejszych oczkach.

3. WYMIESZAJ ZIOŁA

Wymieszaj czosnek, zioła i skórkę z cytryny z masłem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie ponownie dokładnie wymieszaj. Nałóż masło na kawałek folii kuchennej, zwiń w rulon i włóż do lodówki, aby zesztywniało. Dzięki temu również smaki się przenikną, co sprawi, że to danie wegańskie będzie wyjątkowo aromatyczne.

4. UMYJ, POKRÓJ I UPIECZ ZIEMNIAKI

Umyj i pokrój ziemniaki na kawałki. Polej je z oliwą z oliwek oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby tłuszcz i przyprawy obtoczyły bulwy. Następnie rozłóż na blasze do pieczenia. Piecz ziemniaki w piekarniku przez około 20 minut, aż będą miękkie i złociste. Od czasu do czasu zamieszaj, dzięki czemu upieką się równomiernie ze wszystkich stron.

5. UGOTUJ BROKUŁY

Pokrój brokuły na różyczki. Wykorzystaj także łodygi, obierając je i krojąc na kawałki. Gotuj brokuły z groszkiem we wrzącej osolonej wodzie. Rób to przez około 8 minut, aż będą chrupiące. Ostudź warzywa do letniej temperatury. Wymieszaj je z rukolą, z następnie skrop octem balsamicznym i oliwą z oliwek.

6. USMAŻ FILETA WEGAŃSKIEGO A'LA RYBNEGO

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością tłuszczu i smaż Fileta Wegańskiego a'la Rybnego od Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu, od czasu do czasu przewracając. Alternatywnie możesz także upiec go w piekarniku.

7. WYŁÓŻ NA TALERZ I PODAWAJ

Usmażonego Fileta Wegańskiego a'la Rybnego wyłóż na talerz i podawaj z pieczonymi ziemniakami, sałatką warzywną oraz roztopionym plasterkiem masła ziołowego na wierzchu.
Przepis wegański gotowy - smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
80.6 Gramy
Wartość energetyczna
713.4 Kilokalorie
Tłuszcze
35.1 Gramy
Białko
27.9 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!