362dabb577db5237ac35fbe7327da7e1_180124_Simply_Mince_-Superveg_Bolognaise.jpg

Wegetariańskie spaghetti bolognese

porcja 6 porcji
Czas trwania 45 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

2 opakowania Garden Gourmet SENSATIONAL MIELONE
2 duże marchewki, drobno posiekane
1 seler selerowy, drobno posiekany
200 g pieczarek w plasterkach
800 g posiekanych pomidorów
1 duża cebula, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Świeżo zmielony czarny pieprz
50 g startego włoskiego sera lub wegańskiej alternatywy
25 g świeżych liści bazylii
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegetariańskie spaghetti bolognese

Wegetariańskie spaghetti bolognese to bogate w smak i aromat danie z makaronu i pomysł na szybki obiad. Zobacz nasz przepis!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż cebulę, marchewkę, seler, czosnek i pieczarki aż zmiękną (5-10 minut). Dodaj pozostałe składniki (oprócz SENSATIONAL MIELONE) i gotuj przez 15-20 minut, aż sos zgęstnieje.

2. Krok

Ugotuj makaron. Zachowaj 3-4 łyżki wody z gotowania.

3. Krok

Dodaj SENSATIONAL MIELONE do sosu pomidorowego i podgrzewaj przez 3-4 minuty, dodając wodę z gotowania makaronu.

4. Krok

Makaron wymieszaj z sosem. Wyśmienite spaghetti Bolognese podawaj z serem i bazylią.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
19.6 Gramy
Wartość energetyczna
259 Kilokalorie
Tłuszcze
12.8 Gramy
Białko
17.9 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu