Wegetariańskie spaghetti bolognese

6 porcji porcja
45 MIN Czas trwania
Średni Poziom trudności

Składniki

2 opakowania SENSATIONAL MIELONE Garden Gourmet
2 duże marchewki, drobno posiekane
1 seler selerowy, drobno posiekany
200 g pieczarek w plasterkach
800 g posiekanych pomidorów
1 duża cebula, drobno posiekana
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Świeżo zmielony czarny pieprz
50 g startego włoskiego sera lub wegańskiej alternatywy
25 g świeżych liści bazylii
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż cebulę, marchewkę, seler, czosnek i pieczarki aż zmiękną (5-10 minut). Dodaj pozostałe składniki (oprócz SENSATIONAL MIELONE) i gotuj przez 15-20 minut, aż sos zgęstnieje.

Ugotuj makaron. Zachowaj 3-4 łyżki wody z gotowania.

Dodaj SENSATIONAL MIELONE do sosu pomidorowego i podgrzewaj przez 3-4 minuty, dodając wodę z gotowania makaronu.

Makaron wymieszaj z sosem. Wyśmienite spaghetti Bolognese podawaj z serem i bazylią.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
258.95 Kcal
Carbohydrates
19.6 g
Protein
17.87 g
Fats
12.82 g