Sensational Schnitzel with kartoffel salad

Sznycel Roślinny z sałatką ziemniaczaną

porcja 2 porcje
Czas trwania 27 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Sznycel Roślinny
3 rzodkiewki
500 g małych młodych ziemniaków
1 czerwona cebula
2 cebule dymki
1 łyżka kaparów
1 limonka
1 cytryna
2 łyżeczki musztardy gruboziarnistej
Mały pęczek koperku
Trochę szczypiorku
2 łyżki oliwy z oliwek
Trochę soli
Odrobina pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Sznycel Roślinny z sałatką ziemniaczaną

Szukasz tradycyjnego, ciepłego i pysznego posiłku? Wypróbuj nasz przepis wegański na rewelacyjny Sznycel Roślinny Garden Gourmet z sałatką kartoflową. Chrupiący sznycel i delikatna, ale aromatyczna sałatka ziemniaczana zapewnią natychmiastową satysfakcję dla brzucha! Posmakują zarówno małym miłośnikom dobrego jedzenia, jak i starszym. Wypróbuj to smakowite danie wegańskie na obiad, kolację lub spotkanie z bliskimi.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Zamarynuj cebulę w soku z limonki

Obierz czerwoną cebulę. Pokrój ją w cienkie krążki o grubości kilku milimetrów. Na cebulę wyciśnij sok z limonki i dokładnie wymieszaj. Marynuj przez około 20 minut, dzięki czemu smaki się przenikną, a całość będzie wyjątkowo aromatyczna.

2. Ugotuj ziemniaki

Bardzo dokładnie umyj ziemniaki, a następnie pokrój je w grube plastry (nie obieraj ich ze skórki). Zagotuj wodę w garnku i wrzuć ziemniaki. Gotuj je przez około 5 minut, aż zmiękną (w razie potrzeby gotuj dłużej).

3. Skrop odcedzone ziemniaki oliwą z oliwek

Odcedź ziemniaki i pozwól im lekko ostygnąć. Jeszcze ciepłe ziemniaki skrop oliwą z oliwek, a następnie delikatnie przemieszaj. Posyp całość solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj.

4. Przygotuj warzywa

Dokładnie umyj i osusz rzodkiewkę. Cebulę obierz ze skórki. Warzywa pokrój w cienkie plasterki. Następnie grubo posiekaj koperek i szczypiorek.

5. Przygotuj własną sałatkę kartoflową

Wszystkie dotychczas wymienione składniki przełóż do miski, łącznie z musztardą i kaparami. Dokładnie je wymieszaj i skosztuj, czy Twoje danie wegańskie jest odpowiednio przyprawione. W razie potrzeby skrop sokiem z cytryny oraz posyp solą i pieprzem, a następnie ponownie wymieszaj.

6. Upiecz i podawaj Sznycla Roślinnego z sałatką kartoflową

Upiecz Sznycle Roślinne Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będą brązowe i chrupiące. Możesz to zrobić na trzy różne sposoby - na patelni, w piekarniku i we frytkownicy beztłuszczowej. Każdy z nich jest tak samo dobry, a wegański sznycel będzie gotowy w czasie od 5 do 9 minut.

7. Podawaj Sznycla Roślinnego z sałatką kartoflową

Upieczonego Sznycla Roślinnego wyłóż na talerz i podawaj z sałatką kartoflową. Całość możesz dodatkowo posypać odrobiną szczypiorku lub koperku, jeśli zostały Ci podczas przygotowywania dania. Sznycel Roślinny z przepyszną sałatką kartoflową jest gotowy do podania. Smacznego!

chef_cooking

Culinary tip

Spraw, aby Twój posiłek był jeszcze bardziej orzeźwiający
Podawaj swój sznycel i sałatkę z dodatkową sałatką z pomidorami, aby uzyskać tę pyszny wegetariański posiłek!
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
53.8 Gramy
Wartość energetyczna
553.4 Kilokalorie
Tłuszcze
30 Gramy
Białko
18.7 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!