Garden Gourmet Sensational Marinated Pieces Italian Style

Paella z Wegańskimi Filecikami

porcja 4 porcje
Czas trwania 23 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Wegańskie Fileciki
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
1 mała lub pół białej cebuli
2 ząbki czosnku
1 mała czerwona i 1 mała żółta papryka
1 liść laurowy
300 g krótkoziarnistego ryżu do paelli (ryż Calasparra)
1 saszetka mieszanki przypraw do paelli (lub patrz wskazówka)
odrobina białego wina (opcjonalnie)
900 ml bulionu warzywnego o niskiej zawartości soli
400 g świeżych pomidorów pokrojonych w kostkę
100 g mrożonego groszku
4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
kilka gałązek natki pietruszki i cytryny
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Paella z Wegańskimi Filecikami

Paella jest łatwiejsza do zrobienia niż myślisz - bajecznie kolorowa i pełna smaku potrawa jednogarnkowa, która oczaruje Ciebie i całą Twoją rodzinę. W tym przepisie wykorzystasz nasze Wegańskie Fileciki Garden Gourmet, które w połączeniu z aksamitnym ryżem i idealnie doprawionymi warzywami, robią wrażenie od pierwszego kęsa. Koniecznie wypróbuj! Stwórz smakowite danie wegańskie na obiad, sycącą kolację lub uroczystą potrawę na przyjazd gości.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Podsmaż cebulę, czosnek i paprykę

Dokładnie umyj paprykę, a następnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym z nadmiaru wody. Następnie pokrój na kawałki o średniej grubości. Obierz cebulę i czosnek. Posiekaj je na drobną kostkę (alternatywnie czosnek możesz przecisnąć przez praskę). Rozgrzej nieprzywierającą patelnię z łyżką oleju. Wrzuć na nią wszystkie przygotowane warzywa i smaż tak długo, aż staną się lekko złociste. Nie zapominaj o systematycznym mieszaniu, ponieważ w przeciwnym razie to danie wegańskie może się przypalić.

2. Dodaj wino i bulion na patelnię

Dodaj ryż, liść laurowy i przyprawę do paelli na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez kilka minut (nie zapominaj o mieszaniu). Następnie dolej wino i doprowadź do wrzenia. Dodaj bulion, pokrojone w kostkę pomidory i groszek.

3. Gotuj na wolnym ogniu

Całą zawartość patelni dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, a następnie gotuj bez przykrycia i bez mieszania przez około 20 minut, aż ryż wchłonie płyn. W trakcie ostatnich minut kilka razy upewnij się, czy woda wcześniej nie wyparowała (jeśli tak się stanie, zdejmij paellę z ognia).

4. Przygotuj Wegańskie Fileciki Garden Gourmet

Na osobną patelnię dodaj łyżkę oliwy z oliwek, mieszankę ziół, a następnie całość rozgrzej. Wrzuć Wegańskie Fileciki Garden Gourmet i smaż na złoty kolor zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Od czasu do czasu obracaj.

5. Wyłóż paellę na talerz

Gotową paellę wyłóż na talerz. Na jej wierzchu ułóż fileciki roślinne od Garden Gourmet. Całe danie udekoruj kawałkami cytryny i grubo posiekaną natką pietruszki. Przepis wegański ukończony! Podawaj na gorąco.

6. Jak przygotować domową przyprawę do paelli?

WSKAZÓWKA: Zamiast gotowej przyprawy do paelli możesz również użyć domowej wersji. Aby ją zrobić, wymieszaj ½ łyżeczki wędzonej papryki (słodkiej), ½ łyżeczki kurkumy w proszku, ¼ łyżeczki pieprzu cayenne i 1 saszetkę szafranu.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
68.3 Gramy
Wartość energetyczna
447 Kilokalorie
Tłuszcze
11.1 Gramy
Białko
17.5 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!