Przygotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki
Cukinia faszerowana bez mięsa z wegańskimi filecikami
Przepis na faszerowaną cukinię bez mięsa z wegańskimi filecikami. Wegańskie kawałki fileta w grillowanych łódeczkach z cukinii to pyszne i oszałamiające wizualnie danie, które łączy w sobie delikatne wegańskie kawałki fileta z aromatycznymi grillowanymi łódeczkami z cukinii. Wegańskie kawałki fileta stanowią dobre źródło białka roślinnego, a łódeczki z cukinii dostarczają niezbędnych witamin i minerałów. Jest to doskonale zbilansowany i sycący posiłek, który spełni wszystkie twoje oczekiwania!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przekrój cukinie na pół i smaż z obu stron z 1 łyżką oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż będą złotobrązowe i ugotowane, około 10 minut z każdej strony.
Pokrój pomidorki koktajlowe na pół, a ogórka w drobną kostkę. Wymieszaj kuskus z ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi, posiekaną miętą i skrop sałatkę sokiem z cytryny oraz dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Odstaw na bok.
W międzyczasie przygotuj kawałki zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Wydrąż cukinie. Dodaj posiekany miąższ cukinii oraz kawałki wegańskich filecików do sałatki. Dobrze wymieszaj, a następnie nałóż na cukinie wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Smacznego!