Zielone curry Garden Gourmet

Wege curry ze sznyclem kalafiorowym

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Kalafiorowy Sznycel
1 papryka czerwona
1 bakłażan
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 szklanki mleka kokosowego
1 łyżeczka cukru
2 łyżki zielonego chilli
odrobina imbiru
szczypta bazylii
szczypta soli
szczypta pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wege curry ze sznyclem kalafiorowym

Odkryj przepis na tajskie wege curry - pyszne, wegetariańskie danie pełne warzyw i mleka kokosowego. Idealne na szybki, roślinny obiad!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj składniki na patelni

Przygotuj warzywa i na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i starty imbir, aż staną się miękkie i aromatyczne.

2. Dodaj pozostałe składniki i smaż razem ze sznyclami kalafiorowymi Garden Gourmet

Dodaj pastę zielonego curry i smaż przez 1-2 minuty, aby uwolnić jej aromat.
Wlej mleko kokosowe i bulion, a następnie dodaj cukier. Doprowadź całość do wrzenia.
Paprykę i bakłażana pokrój w kostkę, dodaj do garnka i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie przygotuj sznycle z kalafiora zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój je na mniejsze kawałki i dodaj do curry lub podaj na górze aby sznycle pozostały chrupiące.

3. Dopraw danie i podawaj ze smakiem!

Dopraw curry, solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj tajską bazylię i wymieszaj.
Podawaj curry na gorąco, najlepiej z ryżem jaśminowym lub makaronem ryżowym.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
51 Gramy
Wartość energetyczna
384 Kilokalorie
Tłuszcze
15.6 Gramy
Białko
8.7 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!