Zielone curry Garden Gourmet

Tajskie wege curry

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Kalafiorowy Sznycel
1 papryka czerwona
1 bakłażan
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 szklanki mleka kokosowego
1 łyżeczka cukru
2 łyżki zielonego chilli
odrobina imbiru
szczypta bazylii
szczypta soli
szczypta pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Tajskie wege curry

Odkryj przepis na tajskie wege curry - pyszne, wegetariańskie danie pełne warzyw i mleka kokosowego. Idealne na szybki, roślinny obiad!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj składniki na patelni

Przygotuj warzywa i na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i starty imbir, aż staną się miękkie i aromatyczne.

2. Dodaj pozostałe składniki i smaż razem ze sznyclami kalafiorowymi Garden Gourmet

Dodaj pastę zielonego curry i smaż przez 1-2 minuty, aby uwolnić jej aromat.
Wlej mleko kokosowe i bulion, a następnie dodaj cukier. Doprowadź całość do wrzenia.
Paprykę i bakłażana pokrój w kostkę, dodaj do garnka i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie przygotuj sznycle z kalafiora zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój je na mniejsze kawałki i dodaj do curry lub podaj na górze aby sznycle pozostały chrupiące.

3. Dopraw danie i podawaj ze smakiem!

Dopraw curry, solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj tajską bazylię i wymieszaj.
Podawaj curry na gorąco, najlepiej z ryżem jaśminowym lub makaronem ryżowym.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
51 Gramy
Wartość energetyczna
384 Kilokalorie
Tłuszcze
15.6 Gramy
Białko
8.7 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!