Przygotuj warzywa i na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i starty imbir, aż staną się miękkie i aromatyczne.
Składniki
Tajskie wege curry
Odkryj przepis na tajskie wege curry - pyszne, wegetariańskie danie pełne warzyw i mleka kokosowego. Idealne na szybki, roślinny obiad!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodaj pastę zielonego curry i smaż przez 1-2 minuty, aby uwolnić jej aromat.
Wlej mleko kokosowe i bulion, a następnie dodaj cukier. Doprowadź całość do wrzenia.
Paprykę i bakłażana pokrój w kostkę, dodaj do garnka i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie przygotuj sznycle z kalafiora zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój je na mniejsze kawałki i dodaj do curry lub podaj na górze aby sznycle pozostały chrupiące.
Dopraw curry, solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodaj tajską bazylię i wymieszaj.
Podawaj curry na gorąco, najlepiej z ryżem jaśminowym lub makaronem ryżowym.