Garden Gourmet Sensational Marinated Pieces Italian Style

Włoska sałatka z Wegańskimi Filecikami

porcja 2 porcje
Czas trwania 24 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Filecików Wegańskich w stylu Garden Gourmet
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki mieszanki suszonych ziół
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1 mała czerwona cebula
1 cytryna
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
½ czerwonej i ½ żółtej papryki
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka suszonego oregano
80 g serc karczochów w solance, odsączonych
60 g rukoli
1 łyżka orzeszków piniowych
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Włoska sałatka z Wegańskimi Filecikami

Masz ochotę na coś szybkiego w przygotowaniu, a jednocześnie pysznego? Doskonale się składa! Oto przepis na grillowane warzywa z aromatycznymi Wegańskimi Filecikami Garden Gourmet. Łatwe, ekspresowe i idealne danie wegańskie na obiad lub kolację. Przygotuj od razu w dwóch porcjach, aby podzielić się z bliskimi. Skosztujcie razem, jak smakuje fenomenalne połączenie roślinnego mięsa z odpowiednio dobranymi warzywami i przyprawami. Smacznego!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj marynowaną cebulę

Obierz cebulę i pokrój ją na niewielkie kawałki lub w krążki. Wyciśnij sok z cytryny (zadbaj o to, aby nie pojawiły się w nim żadne pestki ani kawałki miąższu). Skrop cebulę obficie sokiem. Całość dokładnie wymieszaj i marynuj przez 15 minut, dzięki czemu smaki się przenikną, a to danie wegańskie będzie wyjątkowo aromatyczne.

2. Przygotuj warzywa

Przekrój serca karczochów na pół. Dokładnie umyj cukinię, bakłażana i paprykę (nie obieraj ich ze skórki), a następnie osusz kuchennym ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Cukinię i bakłażana pokrój w plastry o średniej grubości, a paprykę - w paski.

3. Podsmaż warzywa na patelni

Obficie skrop warzywa oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem oraz posyp oregano. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby cukinia, bakłażan i papryka zostały obtoczone przyprawami ze wszystkich stron. Rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury i obsmaż warzywa z obu stron do lekko złotego koloru. Następnie ściągnij je z patelni.

4. Podpraż orzeszki piniowe

Rozgrzej suchą patelnię, a następnie wsyp na nią orzeszki piniowe. Podprażaj, aż lekko się przypieką. Nie zapominaj o mieszaniu.

5. Usmaż Wegańskie Fileciki Garden Gourmet

Obierz czosnek i posiekaj go na drobne kawałki lub przeciśnij przez praskę. Wrzuć na patelnię, wlej łyżkę oliwy z oliwek i wsyp mieszankę ziół. Całość wymieszaj, rozgrzej do wysokiej temperatury i zmniejsz ogień. Następnie wsyp fileciki roślinne od Garden Gourmet i smaż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aż staną się lekko złote.

6. Stwórz włoską sałatkę

Dokładne umyj liście rukoli i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Rozłóż ją w miseczkach, a na wierzch wyłóż grillowane warzywa, marynowaną cebulę, serca karczochów i Wegańskie Fileciki Garden Gourmet. Na koniec polej całe danie odrobiną octu balsamicznego i posyp podprażonymi orzeszkami piniowym. Przepis wegański jest gotowy do podania - możesz zajadać od razu lub spakować na wynos. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
30.6 Gramy
Wartość energetyczna
369.3 Kilokalorie
Tłuszcze
17.1 Gramy
Białko
25.2 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!