be4532d1682cd5f575261cf18dae0b4f_180125_UK_The_Ultimate_burger__-_corn.jpg

Wegetariański cheeseburger

2 porcje
46 MIN
Średni

Składniki

1 paczka Garden Gourmet ROŚLINNY BURGER
2 plastry sera pleśniowego
1 mała cebula, pokrojona w plasterki
1 duży pomidor (pokrojony w plasterki)
2 kolby kukurydzy
2 bułki burgerowe
50 g porwanej sałaty lodowej
1 łyżka oliwy z oliwek
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Połóż Garden Gourmet BURGERY ROŚLINNE na papierze do pieczenia i piecz 8 minut.

Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.

Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.

Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.

Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Białko
23.9 Gramy
Węglowodany
48.2 Gramy
Tłuszcze
19.7 Gramy
Wartość energetyczna
460 Kilokalorie
Ten przepis powstał przy użyciu