be4532d1682cd5f575261cf18dae0b4f_180125_UK_The_Ultimate_burger__-_corn.jpg

Wegetariański cheeseburger

porcja 2 porcje
Czas trwania 46 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 paczka Garden Gourmet ROŚLINNY BURGER
2 plastry sera pleśniowego
1 mała cebula, pokrojona w plasterki
1 duży pomidor (pokrojony w plasterki)
2 kolby kukurydzy
2 bułki burgerowe
50 g porwanej sałaty lodowej
1 łyżka oliwy z oliwek
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegetariański cheeseburger

Wegetariański cheese burger to pomysł na szybkie wegetariańskie danie. Sprawdź nasz przepis na roślinnego cheesburgera!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Połóż Garden Gourmet BURGERY ROŚLINNE na papierze do pieczenia i piecz 8 minut.

3. Krok

Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.

4. Krok

Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.

5. Krok

Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.

6. Krok

Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
48.2 Gramy
Wartość energetyczna
460 Kilokalorie
Tłuszcze
19.7 Gramy
Białko
23.9 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu