Wegetariański cheeseburger

2 porcje porcja
46 MIN Czas trwania
Średni Poziom trudności

Składniki

1 Opakowanie Garden Gourmet Roślinny Burger
2 plastry sera pleśniowego
1 mała cebula, pokrojona w plasterki
1 duży pomidor (pokrojony w plasterki)
2 kolby kukurydzy
2 bułki burgerowe
50 g porwanej sałaty lodowej
1 łyżka oliwy z oliwek
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Połóż Garden Gourmet BURGERY ROŚLINNE na papierze do pieczenia i piecz 8 minut.

Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.

Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.

Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.

Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
460 Kcal
Carbohydrates
48.19 g
Protein
23.94 g
Fats
19.74 g
The recipe is made with