be4532d1682cd5f575261cf18dae0b4f_180125_UK_The_Ultimate_burger__-_corn.jpg

Wegetariański cheeseburger

porcja 2 porcje
Czas trwania 46 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 paczka Garden Gourmet ROŚLINNY BURGER
2 plastry sera pleśniowego
1 mała cebula (pokrojona w plasterki)
1 duży pomidor (pokrojony w plasterki)
2 kolby kukurydzy
2 bułki burgerowe
50 g porwanej sałaty lodowej
1 łyżka oliwy z oliwek
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Wegetariański cheeseburger

Wegetariański cheeseburger to pomysł na szybkie wegetariańskie danie. Skarmelizowana cebula i rozpuszczony ser pleśniowy połączone z Burgerem Roślinnym od Garden Gourmet to prawdziwa uczta dla podniebienia. Idealnym uzupełnieniem smaków jest ugotowana i podsmażona kolba kukurydzy. Sprawdź nasz przepis na roślinnego cheesburgera, dzięki któremu w prosty i smaczny sposób odkryjesz tajniki kuchni wegetariańskiej!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Skarmelizuj cebulę

Obraną cebulę pokrój w plastry, tak aby powstały z niej krążki. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).

2. Upiecz Burgery Roślinne

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Połóż Burgery Roślinne Garden Gourmet na papierze do pieczenia i piecz przez 8 minut.

3. Dodaj ser i podpiecz

Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.

4. Zarumień bułki

Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.

5. Przygotuj kolby kukurydzy

Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.

6. Złóż w całość swojego cheeseburgera i gotowe. Smacznego!

Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.

chef_cooking

Culinary tip

Zmieniaj składniki tak jak lubisz
Jeżeli masz ochotę na bardziej tradycyjnego cheeseburgera zamień ser pleśniowy na ulubiony ser żółty. Może to być gouda lub cheddar.
Poznaj resztę naszego portfolio
W tym przepisie równie idealnie sprawdzi się Sesnational Burger od Garden Gourmet. Przygotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ciesz się smakiem roślinnych produktów bez kompromisów.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
48.2 Gramy
Wartość energetyczna
460 Kilokalorie
Tłuszcze
19.7 Gramy
Białko
23.9 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu