Rozgrzej piekarnik do 200˚C (180˚C dla piekarników z wentylatorem) lub do stopnia 6.
Składniki
Wegetariańska Tikka Masala ze szpinakiem
Z Garden Gourmet zabierz swoje kubki smakowe w wyjątkową podróż kulinarną! Nasza wegańska Tikka Masala ze szpinakiem przeniesie Cię prosto do Indii, oferując bogactwo smaków i aromatów, które rozgrzeją Twoje zmysły. Odkryj intensywne przyprawy i kremową konsystencję, które sprawiają, że to danie jest absolutnie niepowtarzalne. A jaki będzie Twój następny wegański przystanek? Przygotuj się na kolejną egzotyczną przygodę smakową z Garden Gourmet!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W większej misce wymieszaj jogurt z pastą WINIARY. Dodaj wegetariańskie filety i odstaw na 5 minut, aby się zamarynowały.
Przełóż filety na blachę do pieczenia (zachowaj pozostałą marynatę) i piecz przez 10-12 minut - w międzyczasie ugotuj ryż.
Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę przez 5 minut, aż zmięknie i zacznie się rumienić. Dodaj czosnek, imbir oraz przyprawy i smaż jeszcze przez minutę. Dodaj pomidory, pozostałą marynatę, cukier i 150 ml wody. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut.
Do powstałego sosu dodaj świeży szpinak. Na talerze wyłóż ryż, polej sosem, a na wierzchu ułóż upieczone filety. Możesz udekorować świeżymi liśćmi kolendry i limonką - rozkoszuj się posiłkiem!