Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą

Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą

porcja 2 porcje
Czas trwania 30 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
250 Mililitry Słodka śmietanka 30%
1 Szklanka Bulion
2 Szklanki Ugotowana kasza jęczmienna
1 Pęczek Pęczek koperku
1 Trochę Oliwa do smażenia
1 Sztuka Cebula
1 Sztuka Marchewka
1 Łyżeczka Musztarda
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą

Marzysz o gorących klopsikach z sosem na obiad, ale robienie ich wydaje Ci się zbyt pracochłonne? Warzywne klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą to idealny przepis dla Ciebie. Będą smakować jak u mamy! Wystarczy kilka podstawowych składników, 30 minut i gotowe.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krok

Marchewkę obierz i pokrój w półtalarki. Koperek posiekaj. Cebulę drobno posiekaj i obsmaż razem z marchewką na oliwie z oliwek, aż się zarumieni i stanie się miękka

2. Krok

Dodaj bulion i zagotuj. Dodaj musztardę oraz śmietankę i całość gotuj aż płyn się lekko zarumieni. Jeśli lubisz bardziej gęsty sos – dodaj łyżkę zasmażki.

3. Krok

Dodaj koperek oraz dopraw całość solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i podgrzewaj całość ok. 10 min. Podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
129.2 Gramy
Wartość energetyczna
949.5 Kilokalorie
Tłuszcze
32.6 Gramy
Białko
37.7 Gramy