Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą

Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą

2 porcje
30 MIN
Łatwy

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet KLOPSIKI WARZYWNE
250 Mililitry Słodka śmietanka 30%
1 Szklanka Bulion
2 Szklanki Ugotowana kasza jęczmienna
1 Pęczek Pęczek koperku
1 Trochę Oliwa do smażenia
1 Sztuka Cebula
1 Sztuka Marchewka
1 Łyżeczka Musztarda
1 Trochę Sól i pieprz do smaku
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marchewkę obierz i pokrój w półtalarki. Koperek posiekaj. Cebulę drobno posiekaj i obsmaż razem z marchewką na oliwie z oliwek, aż się zarumieni i stanie się miękka

Dodaj bulion i zagotuj. Dodaj musztardę oraz śmietankę i całość gotuj aż płyn się lekko zarumieni. Jeśli lubisz bardziej gęsty sos – dodaj łyżkę zasmażki.

Dodaj koperek oraz dopraw całość solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i podgrzewaj całość ok. 10 min. Podawaj z kaszą i ogórkiem kiszonym.

WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Białko
37.7 Gramy
Węglowodany
129.2 Gramy
Tłuszcze
32.6 Gramy
Wartość energetyczna
949.5 Kilokalorie