Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Jarmuż posiekaj. Wszystko zagotuj w jednym garnku pod przykryciem w wodzie z niewielką ilością soli.
Składniki
Wegańskie mielone z tradycyjnym stamppot
Roślinna wariacja domowego obiadu - soczyste wegańskie mielone, podane z holenderskim klasykiem, czyli tłuczonymi ziemniakami z duszonym jarmużem i cebulką. Razem tworzą duet, który pokazuje, że różne smaki i tradycje mogą się świetnie dogadywać na jednym talerzu!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotuj ziemniaki z jarmużem przez około 20 minut od zagotowania wody. W międzyczasie posiekaj szalotkę i zeszklij ją na niewielkiej ilości oliwy.
Odcedź ziemniaki z jarmużem. Dodaj łyżkę masła, mleko, szalotkę i rozgnieć wszystko tłuczkiem lub widelcem. Dopraw solą i pieprzem. Utrzymuj go w cieple, przykrywając garnek pokrywką.
Usmaż wegańskie kotlety mielone Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podawaj ze stamppotem i łyżeczką musztardy.