Przygotuj falafele Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki
2 opakowania WEGAŃSKI FALAFEL Garden Gourmet
200g rukoli lub sałaty dębolistnej
4 sztuki małych ogórków
1/4 główki kapusty czerwonej
200g startej marchewki
100g wegańskiej fety
sos czosnkowy
200g hummusu
4 pity XL
Wegańska pita z falafelami
Ten wegański przepis na pitę wypełnioną warzywami, hummusem i falafelami Garden Gourmet jest idealny na przekąskę podczas pikniku!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przygotuj falafele
2. Podsmaż pitę
Grilluj pity przez 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż się będzie przypieczona.
3. Przygotuj warzywa
Ogórki pokrój w plasterki, marchewkę zetrzyj na tarce, a czerwoną kapustę drobno poszatkuj.
4. Złóż pitę
Do pity włóż rukolę, ogórki, kapustę, marchewkę i fetę.
5. Dodaj hummus i falafele
Nałóż dużą porcję hummusu i 6 falafeli.
6. Ostatnie poprawki
Na koniec dodaj kremowy wegański sos czosnkowy i za pomocą sznurka zawiąż placki pity, aby miały właściwy kształt.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
63.7 Gramy
Wartość energetyczna
497.3 Kilokalorie
Tłuszcze
18.2 Gramy
Białko
19.5 Gramy