Vegetable balls Garden Gourmet

Warzywne Klopsiki w chlebowym stożku

porcja 4 porcje
Czas trwania 17 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

2 opakowania Klopsików Warzywnych Garden Gourmet
100 g świeżego szpinaku, umytego
150 g startej marchewki
150 g czerwonej kapusty
10 g rzeżuchy ogrodowej
300 g hummusu
4 płaskie chlebki
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Warzywne Klopsiki w chlebowym stożku

Szukasz wegetariańskiego i bardzo łatwego przepisu na przekąskę? Masz ochotę na coś, czego przygotowanie zajmie Ci maksymalnie kilkanaście minut? Dzięki Klopsikom Warzywnym Garden Gourmet i chlebowemu rożkowi, zadowolisz kubki smakowe wszystkich przy stole bez spędzania długich godzin na gotowaniu! Doskonale sprawdzą się jako szybka przekąska do pracy, kolacja w gronie znajomych, a także danie wegetariańskie na obiad dla całej rodziny. Już teraz wypróbuj przepis na Klopsiki Warzywne w chlebowym stożku i rozkoszuj się niezwykłym smakiem tego dania.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Usmaż Klopsiki Warzywne Garden Gourmet

Usmaż Klopsiki Warzywne Garden Gourmet na patelni z odrobiną oleju. Smaż do momentu, aż będą ciepłe lub postępuj zgodnie z instrukcjami z tyłu opakowania. Alternatywnie możesz także upiec je w piekarniku w temperaturze 180 stopni na blaszce wyłożonej papierem, co zajmie Ci tyle samo czasu. Następnie odłóż Klopsiki Warzywne na bok i zabezpiecz tak, aby nie straciły ciepła, ponieważ najlepiej smakują na gorąco.

2. Przygotuj warzywa

Dokładnie umyj szpinak i wyłóż go na podwójną warstwę ręcznika papierowego. Na wierzch przyłóż jeszcze jeden kawałek ręcznika i delikatnie dociśnij, aby pozbyć się nadmiaru wody. Odłóż szpinak na bok. Następnie umyj i osusz czerwoną kapustę. Pokrój ją na paski. Powinny mieć one około 2 milimetry szerokości, dzięki czemu kapustę będzie się dobrze jeść.

3. Uformuj stożek

Uformuj stożek z płaskiego chleba, używając ostrego noża do nacięcia od jednej krawędzi do środka. Złóż płaski chleb w kształt stożka i zabezpiecz go patyczkiem. Pamiętaj o tym, aby zrobić to dokładnie i bez pośpiechu, ponieważ w przeciwnym razie stożek rozleci się podczas jedzenia lub napełniania. Choć ten przepis wegetariański w podstawowej wersji tego nie zakłada, to możesz także opcjonalnie delikatnie podgrzać chleb przed złożeniem, np. na patelni lub w piekarniku.

4. Dodaj produkty do stożka

Napełnij rożek wcześniej przygotowanym szpinakiem, tartą marchewką i czerwoną kapustą. Następnie nałóż dużą ilość hummusu i rozsmaruj go po całym stożku tak, aby znalazł się między warzywami. Na wierzchu stożka dodaj 6 lub 7 Klopsików Warzywnych Garden Gourmet.

5. Udekoruj stożek i smacznego!

Stożek z Klopsikami Warzywnymi Garden Gourmet udekoruj rzeżuchą i podawaj od razu na gorąco.
Przepyszne danie wegetariańskie z dużą ilością warzyw jest już gotowe. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
47.4 Gramy
Wartość energetyczna
530.3 Kilokalorie
Tłuszcze
25.4 Gramy
Białko
26.3 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!