Vegetable tortilla with 99kcal Cauliflower Schnitzel

Tortilla warzywna ze Sznyclem Roślinnym

porcja 2 porcje
Czas trwania 15 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Sznycla Roślinnego Garden Gourmet
150 g mieszanki pomidorów
Oliwa z oliwek
2 tortille marchewkowe
2 do 3 łyżek (wegańskiego) serka śmietankowego
50 g rukoli
1 cytryna
sól i pieprz
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Tortilla warzywna ze Sznyclem Roślinnym

Dzięki tej warzywnej tortilli ze Sznyclem Roślinnym Garden Gourmet odkryjesz nowe danie wegańskie na obiad! A może także na kolację, podwieczorek lub szybki lunch? Na każdą z tych okazji sprawdzi się doskonale, dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi i łatwości wykonania. Taka tortilla wegetariańska może Ci także towarzyszyć w drodze do pracy, ponieważ świetnie nadaje się na wynos. Dłużej nie zwlekaj i już teraz wypróbuj ten przepis wegański, który z dużym prawdopodobieństwem zagości na stałe w Twoim jadłospisie!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj pomidora

Umyj pomidora pod bieżącą wodą i dokładnie go osusz. Usuń zieloną część. Następnie pokrój warzywo w plasterki o niewielkiej grubości i odłóż na bok.

2. Przygotuj rukolę

Umyj rukolę pod bieżącą wodę i wyłóż na podwójną warstwę ręcznika papierowego. Na wierzch połóż kolejną warstwę ręcznika. Lekko dociśnij, tak aby papier odciągnął nadmiar wilgoci i odłóż rukolę na bok.

3. Podgrzej tortillę

Podgrzewaj tortillę na gorącej, suchej patelni przez chwilę aż do momentu uzyskania jasnozłotego koloru. Alternatywne możesz także podpiec tortillę w piekarniku, jednak pamiętaj o tym, aby nie robić tego zbyt długo. W przeciwnym razie placek zrobi się suchy i łamliwy, co sprawi, że nie będziesz w stanie zwinąć tortilli.

4. Sznycel roślinny Garden Gourmet usmaż na patelni

Usmaż Sznycla Roślinnego Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podsmażaj z obu stron na oliwie z oliwek, do momentu aż będzie chrupiący. Alternatywnie wegański sznycel może także zostać podpieczony w piekarniku, np. w trakcie podgrzewania tortilli, co łącznie zajmie Ci 7-9 minut. To danie wegańskie doskonale smakuje także przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej, co trwa tylko 5-7 minut.

5. Wypełnij tortillę

Wyłóż serek śmietankowy na tortillę i rozprowadź go równomiernie. Na wierzchu ułóż wcześniej przygotowane pomidory i rukolę. Dopraw całość solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzić z ilością przypraw, ponieważ sam Sznycel Roślinny Garden Gourmet jest bardzo aromatyczny.

6. Nałóż na talerz i delektuj się

Ciepły Sznycel Roślinny pokrój w plastry o szerokości około jednego centymetra. Rozłóż kawałki równomiernie na rukoli. Zwiń tortille. Podawaj na ciepło w całości lub pokrój tortillę na mniejsze części i spakuj do lunchboxa na wynos.
Pyszne danie wegetariańskie gotowe! Zjedz je w domu lub pracy lub szkole. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
51.1 Gramy
Wartość energetyczna
506.4 Kilokalorie
Tłuszcze
24.3 Gramy
Białko
18.6 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!