Umyj pomidora pod bieżącą wodą i dokładnie go osusz. Usuń zieloną część. Następnie pokrój warzywo w plasterki o niewielkiej grubości i odłóż na bok.
Składniki
Tortilla warzywna ze Sznyclem Roślinnym
Dzięki tej warzywnej tortilli ze Sznyclem Roślinnym Garden Gourmet odkryjesz nowe danie wegańskie na obiad! A może także na kolację, podwieczorek lub szybki lunch? Na każdą z tych okazji sprawdzi się doskonale, dzięki swojemu uniwersalnemu smakowi i łatwości wykonania. Taka tortilla wegetariańska może Ci także towarzyszyć w drodze do pracy, ponieważ świetnie nadaje się na wynos. Dłużej nie zwlekaj i już teraz wypróbuj ten przepis wegański, który z dużym prawdopodobieństwem zagości na stałe w Twoim jadłospisie!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Umyj rukolę pod bieżącą wodę i wyłóż na podwójną warstwę ręcznika papierowego. Na wierzch połóż kolejną warstwę ręcznika. Lekko dociśnij, tak aby papier odciągnął nadmiar wilgoci i odłóż rukolę na bok.
Podgrzewaj tortillę na gorącej, suchej patelni przez chwilę aż do momentu uzyskania jasnozłotego koloru. Alternatywne możesz także podpiec tortillę w piekarniku, jednak pamiętaj o tym, aby nie robić tego zbyt długo. W przeciwnym razie placek zrobi się suchy i łamliwy, co sprawi, że nie będziesz w stanie zwinąć tortilli.
Usmaż Sznycla Roślinnego Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podsmażaj z obu stron na oliwie z oliwek, do momentu aż będzie chrupiący. Alternatywnie wegański sznycel może także zostać podpieczony w piekarniku, np. w trakcie podgrzewania tortilli, co łącznie zajmie Ci 7-9 minut. To danie wegańskie doskonale smakuje także przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej, co trwa tylko 5-7 minut.
Wyłóż serek śmietankowy na tortillę i rozprowadź go równomiernie. Na wierzchu ułóż wcześniej przygotowane pomidory i rukolę. Dopraw całość solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pamiętaj jednak, aby nie przesadzić z ilością przypraw, ponieważ sam Sznycel Roślinny Garden Gourmet jest bardzo aromatyczny.
Ciepły Sznycel Roślinny pokrój w plastry o szerokości około jednego centymetra. Rozłóż kawałki równomiernie na rukoli. Zwiń tortille. Podawaj na ciepło w całości lub pokrój tortillę na mniejsze części i spakuj do lunchboxa na wynos.
Pyszne danie wegetariańskie gotowe! Zjedz je w domu lub pracy lub szkole. Smacznego!