Couscous veggie and herb salad with Sensational Schnitzel

Sałatka kuskus z warzywami i ziołami ze Sznyclem Roślinnym

porcja 2 porcje
Czas trwania 35 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie Sznycla Roślinnego Garden Gourmet
200 g (pełnoziarnistego) kuskusu
6 liści sałaty
1 mała czerwona papryka
1/2 łodygi selera naciowego
2 cebule dymki
50 g rodzynek
1 cytryna
Mieszanka ziół (trybula, pietruszka)
4 łyżki oliwy z oliwek
Odrobina soli
Trochę pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Sałatka kuskus z warzywami i ziołami ze Sznyclem Roślinnym

Nie ma pyszniejszego posiłku niż nasza sałatka kuskus z warzywami, ziołami i Sznyclem Roślinnym Garden Gourmet. Chrupiący kotlet, delikatna kasza i aromatyczne zioła przeniosą Cię w świat pełen smaków! Skosztuj tego doskonałego połączenia razem ze swoją rodziną. Jak najszybciej przyrządź to smakowite danie wegańskie na obiad, kolację lub spotkanie z bliskimi. Smacznego!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj składniki i wymieszaj kuskus

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie - rób to przez około 10 minut. Dokładnie umyj sałatę, a następnie odsącz ją z nadmiaru wilgoci za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Wymieszaj widelcem surowy kuskus w niskim naczyniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek.

2. Ugotuj kuskus

Doprowadź około 200 ml wody do wrzenia i zalej nią kuskus tak, aby był w pełni przykryty. Pozostaw kaszę na 5 minut, aż wchłonie całą wodę. Następnie rozgnieć kuskus widelcem. Postaraj się, aby był jak najbardziej gładki.

3. Wymieszaj warzywa z kuskusem i ziołami

Dokładnie umyj selera naciowego i zioła, a następnie odsącz je z nadmiaru wilgoci za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Selera naciowego pokrój w drobną kostkę, a zioła z grubsza posiekaj. Umyj także paprykę - ją pokrój na małe kawałki. Obierz dymkę, a następnie posiekaj na cienkie plasterki. Wszystkie wcześniej przygotowane warzywa i zioła wymieszaj dokładnie z kuskusem. Dopraw sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, solą i pieprzem, a następnie ponownie wymieszaj. Odstaw na bok, aby smaki się przeniknęły, a danie wegańskie stało się jeszcze bardziej aromatyczne.

4. Upiecz Sznycla Roślinnego Garden Gourmet

Piecz Sznycla Roślinnego Garden Gourmet w piekarniku na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem, aż będzie chrupiący i złocisty. Rób to zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Alternatywnie wegański sznycel smakuje również doskonale usmażony na patelni z dodatkiem łyżki oleju lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej.

5. Ułóż kuskus na liściach sałaty

Wcześniej przygotowane liście sałaty rozłóż na dwóch głębokich talerzach, a na ich wierzchu ułóż sałatkę z kuskusu. Całość posyp namoczonymi rodzynkami.

6. Podaj chrupiącego Sznycla Roślinnego i sałatkę z kuskusu

Sznycel Roślinny pokrój w paski i równomiernie rozłóż na sałatce. Całość dodatkowo udekoruj grubo posiekanymi ziołami. Przepis wegański ukończony - możesz podawać do stołu i delektować się tym pysznym daniem. Smacznego!

chef_cooking

Culinary tip

Do tego wyjątkowo chrupiące kąski...
Podawaj danie z dodatkowymi brokułami. Usmażone na chrupko, skropione oliwą z oliwek i startą (ekologiczną) skórką cytryny.
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
64.1 Gramy
Wartość energetyczna
670.4 Kilokalorie
Tłuszcze
39.1 Gramy
Białko
16.8 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!