No waste cauliflower rice

Ryż kalafiorowy z wegańskimi filecikami

porcja 2 porcje
Czas trwania 43 MIN
Poziom trudności Średni

Składniki

1 opakowanie GARDEN GOURMET Fileciki Wegańskie
1 mały kalafior
1 cebula
1 ząbek czosnku
Świeży imbir
1 por
1 czerwona papryka
1 papryczka chili
1 łyżka przyprawy MAGGI
1 łyżka sosu sojowego
1 garść orzechów nerkowca
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Ryż kalafiorowy z wegańskimi filecikami

Nie ma potrzeby wyrzucania liści kalafiora - wykorzystaj je w tym smakowitym i inspirowanym kuchnią azjatycką przepisie z Wegańskimi Filecikami od Garden Gourmet! Przygotuj wyśmienite danie na obiad dla całej rodziny, kolację dla znajomych czy posiłek dla siebie na wynos. Kalafiorowy ryż i roślinne mięso idealnie pasuje do lunchboxa, a dodatkowo łatwo się go podgrzewa się w mikrofali. Co więcej, zrobisz go w zaledwie kilkadziesiąt minut. Postaw na oryginalny smak, łatwy przepis i szybkie wykonanie. Skosztuj tego pysznego dania jak najszybciej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj ryż z kalafiora

Zacznij od przygotowania ryżu kalafiorowego. Oddziel liście kalafiora od reszty, ale nie wyrzucaj ich! Dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz. Następnie zetrzyj je za pomocą tarki na oczkach o średniej grubości i odłóż na bok.

2. Posiekaj wszystkie warzywa

Dokładnie umyj i osusz paprykę oraz chili. Obierz cebulę, pora, czosnek i imbir. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę o średniej grubości, a pora w krążki. Posiekaj chili, czosnek i imbir na drobne kawałki. Alternatywnie możesz także przecisnąć czosnek przez praskę.

3. Czas na smażenie!

Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj sos sojowy, chili, czosnek i imbir, a następnie delikatnie podsmaż. Następnie na patelnię wrzuć liście kalafiora, wszystkie warzywa i oczywiście Wegańskie Fileciki od Garden Gourmet. Opcjonalnie możesz także dodać sos hoisin, jeśli lubisz słodko-pikantny smak z wyczuwalnym aromatem umami. Całość dokładnie wymieszaj i smaż do miękkości. Nie zapominaj o systematycznym mieszaniu, ponieważ w przeciwnym wypadku Twoje danie wegańskie na obiad się przypali.

4. Alternatywny sposób przygotowania Wegańskich Filecików Garden Gourmet

Jeśli chcesz, aby Wegańskie Fileciki Garden Gourmet były bardziej chrupiące, możesz przygotować je na osobnej patelni z dodatkiem łyżki oleju. Smaż je na ogniu przez ok. 4-7 minut, od czasu do czasu obracając. Następnie odłóż na papierowy ręcznik kuchenny, przykryj drugą warstwą ręcznika i dociśnij, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

5. Podawaj i rozkoszuj się smakiem!

Danie wegańskie jest gotowe, a więc możesz je podawać! Wyłóż mieszankę warzyw z ryżem z kalafiora na talerz, a na wierzchu połóż fileciki roślinne marki Garden Gourmet. Następnie całość udekoruj kilkoma orzechami nerkowca. Smacznego! Rozkoszuj się smakiem, a nadmiarowe porcje przechowuj w lodówce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
31.1 Gramy
Wartość energetyczna
308.2 Kilokalorie
Tłuszcze
9.1 Gramy
Białko
25.6 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!