Rozprowadź pastę harissa na filetach roślinnych, aż będą pokryte. Odstaw na 5 minut, aby się zamarynowały.
Składniki
Roślinny filet z indyjska Harissą
Dodaj odrobinę pikantności i wegetariańskiego akcentu do swojego jadłospisu dzięki temu smakowitemu przepisowi od Garden Gourmet, który zawiera wegetariańską pierś z kurczaka. Intensywne i pikantne smaki harissy nadają roślinnemu filetowi bogaty, dymny posmak, który doskonale współgra z puszystym kuskusem i kolorowymi, pożywnymi warzywami. Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy po prostu chcesz spróbować roślinnych alternatyw, to danie z pewnością zaspokoi Twoją ochotę na coś pikantnego, sycącego i zdrowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzej połowę oleju na dużej, nieprzywierającej patelni i smaż cebulę, cukinię i papryki przez 5-8 minut, aż się zrumienią i zmiękną. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.
Podgrzej resztę oleju na tej samej patelni i smaż filet rośliny przez 4-5 minut, aż będą gorące w środku.
Przygotuj bulion warzywny i zalej nim kuskus w szklanej misce. Szczelnie przykryj talerzem i odstaw na 5 minut. Następnie spulchnij ziarenka widelcem i wymieszaj z ziołami oraz pestkami granatu.
Nałóż kuskus i warzywa na spód talerza, a na wierzch połóż pokrojoną w plasterki fileta z harissą. Podawaj i smacznego!