Creamy mashed potatoes and green beans salad with vegan Frikadelle

Kremowe puree ziemniaczane i sałatka z fasolki szparagowej z Wegańskim Kotletem Mielonym

porcja 2 porcje
Czas trwania 46 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

1 opakowanie Wegański Kotlet Mielony Garden Gourmet
300 g fasolki szparagowej
100 g pomidorków koktajlowych
1 mała czerwona cebula
50 g rukoli
1 cytryna
600 g ziemniaków
2 łyżki octu balsamicznego
125 ml mleka roślinnego
50 g masła roślinnego
4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól i pieprz
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Kremowe puree ziemniaczane i sałatka z fasolki szparagowej z Wegańskim Kotletem Mielonym

Chcesz zjeść coś tradycyjnego? Mamy dla Ciebie idealny przepis! To danie wegańskie, którego potrzebujesz: kremowe puree ziemniaczane, sałatka z zielonej fasoli i gwiazda całego posiłku - nasz Wegański Kotlet Mielony Garden Gourmet. Wypróbuj niezwykłego połączenia warzyw i roślinnego mięsa, które idealnie nada się na obiad, kolację, a nawet na wynos. Skosztuj, jak smakuje soczysty, aromatyczny i idealnie doprawiony kotlet wegański obok klasycznych dodatków. Przygotuj już dzisiaj!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Ugotuj ziemniaki

Obierz ziemniaki obieraczką i pokrój je na równe kawałki. Następnie przełóż go garnka, zalej wodą, dodaj sól i przykryj pokrywką. Gotuj ziemniaki przez około 20 minut aż do miękkości. Ugotowane bulwy odcedź i odłóż na bok (możesz także przykryć garnek kocem, aby zapobiec utracie ciepła).

2. Ugotuj fasolkę szparagową

Dokładnie umyj fasolkę szparagową i odetnij jej końcówki. Następnie doprowadź garnek z wodą oraz solą do wrzenia i wrzuć fasolkę. Gotuj ją do miękkości. Ugotowaną fasolkę odcedź, opłucz pod zimną wodą i osusz. Możesz wyłożyć ją na kuchenny ręcznik papierowy, który pochłonie nadmiar wilgoci.

3. Przygotuj sałatkę

Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie krążki. Umyj rukolę i odsącz ją z nadmiaru wody za pomocą ręcznika kuchennego. Przekrój pomidorki koktajlowe na połówki. Wymieszaj cebulę, rukolę i pomidory z fasolką szparagową. Całość skrop oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj. Odstaw na bok, aby smaki się przeniknęły, dzięki czemu to danie wegańskie na obiad będzie jeszcze bardziej aromatyczne.

4. Przygotuj puree ziemniaczane

Podgrzej mleko z masłem na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej część powstałego płynu do ziemniaków. Za pomocą tłuczka rozgnieć bulwy. Dodaj resztę mleka z masłem i wymieszaj całość na kremowe puree. Mieszaj ziemniaki długo, aż uzyskasz gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5. Usmaż Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet

Smaż Wegański Kotlet Mielony Garden Gourmet zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie ładnie zrumieniony. Możesz to zrobić na patelni lub w piekarniku.

6. Podawaj i smacznego!

Gotowego Wegańskiego Kotleta Mielonego Garden Gourmet podawaj z puree ziemniaczanym i sałatką. Przepis wegański ukończony - możesz rozkoszować się tym przepysznym daniem razem z całą rodziną.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
82.6 Gramy
Wartość energetyczna
1008.7 Kilokalorie
Tłuszcze
66 Gramy
Białko
24.4 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!