Przesyp ryż na sitko, a następnie opłucz pod bieżącą wodą, aby pozbyć się zanieczyszczeń. Ugotuj go zgodnie z instrukcją z tyłu opakowania. Pozostaw do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, aby przyśpieszyć ten proces. Jeśli chcesz, ryż możesz także przygotować go dzień wcześniej. Kiedy będzie już zimny, rozłóż go do czterech misek.
Składniki
Poke bowl z wegańskim Szynclem
Szukasz świeżego i wegańskiego lunchu? Stwórz swój własny Poke Bowl z naszym Sznyclem Roślinnym Garden Gourmet, pokrytym chrupiącą panierką, który do złudzenia przypomina swój mięsny odpowiednik. Doskonale ugotowany ryż, soczyste warzywa i delikatne awokado sprawiają, że całość jest przepyszna Sprawdź, jak smakuje przepyszne danie wegańskie na obiad dla całej rodziny, kolacja dla gości lub przekąska, którą z łatwością zabierzesz ze sobą na wynos.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obierz marchewkę i buraka, a następnie zetrzyj je na tarce o niewielkich oczkach. Dokładnie umyj rzodkiewki i osusz kuchennym ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój je w plasterki o niewielkiej grubości. W taki samo sposób pokrój także ogórki małosolne. Za pomocą dużej łyżki kuchennej wydrąż miąższ awokado tak, aby go nie uszkodzić. Następnie podziel na cienkie plasterki.
Rozgrzej suchą patelnię do wysokiej temperatury, a następnie zmniejsz ogień. Wysyp mieszankę nasion na patelnię i podprażaj do momentu, aż staną się złociste. Pamiętaj o regularnym mieszaniu, ponieważ w przeciwnym przypadku nasiona za bardzo się przypieką, a to danie wegańskie będzie gorzkie.
Rozgrzej patelnię z łyżką oleju. Następnie ułóż na niej Sznycel Roślinny Garden Gourmet i smaż zgodnie z instrukcjami z tyłu opakowania. Nie zapomnij przewrócić na drugą stronę w połowie czasu. Alternatywnie wegański sznycel smakuje także doskonale upieczony w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem lub przygotowany we frytkownicy.
Upieczonego sznycla zdejmij z ognia i odłóż na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pozwól mu delikatnie ostygnąć, a następnie pokrój w paski o średniej grubości.
Na wcześniej przygotowane miseczki z ryżem wyłóż warzywa. Następnie połóż kawałki Sznycla Roślinnego Garden Gourmet. Całość udekoruj podprażoną mieszanką nasion, sezamem i kiełkami. Przepis wegański gotowy - smacznego!