Rozgrzej piekarnik do 200°C. W międzyczasie odcedź fasolę, pokrój buraki w kostkę, a czerwoną cebulę w plasterki i skrop ją sokiem z połowy limonki.
Składniki
Meksykańskie tostady z wegańskimi filecikami
Chrupiące, pyszne tostadas z guacamole na spodzie, wyłożone świeżym szpinakiem, burakami, czerwoną cebulą i fasolą - a to wszystko zwieńczone wegańskimi filecikami w meksykańskim stylu!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Opłucz kawałki buraków i krótko podsmaż je razem z fasolą (ok. 5 minut). Pod koniec dodaj mieszankę przypraw.
Usmaż marynowane kawałki Garden Gourmet na patelni zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Tortille przykryj folią aluminiową i wstaw na 7 minut do piekarnika.
Rozgnieć 2 dojrzałe awokado i wymieszaj je z 1 łyżką kwaśnej śmietany, 1 drobno posiekanym pomidorem i ząbkiem czosnku. Dopraw solą, pieprzem, sokiem z limonki i, jeśli lubisz, grubo posiekaną świeżą kolendrą.
Rozsmaruj około łyżki guacamole na każdej tortilli, a następnie posyp liśćmi szpinaku. Wyłóż smażone buraki, fasole i fileciki. Udekoruj marynowaną czerwoną cebulą i opcjonalnie liśćmi kolendry oraz posiekaną jalapeno. Smacznego!