Meksykańskie tacosy z Roślinnymi Nuggetsami

Meksykańskie tacosy z Roślinnymi Nuggetsami

porcja 4 porcje
Czas trwania 29 MIN
Poziom trudności Łatwy

Składniki

2 opakowania Roślinnych Nuggetsów Garden Gourmet (20 sztuk)
8 meksykańskich muszli taco
1 słoik meksykańskiej salsy chunky (około 250 g)
1 mała puszka fasoli kidney (ok. 200 g)
1 mała puszka kukurydzy (ok. 125 g)
75 g mieszanki sałat
1 czerwona papryka
2 duże awokado
1 pomidor
1 ząbek czosnku
1 limonka
2 łyżki wegańskiego majonezu
2 łyżki wegańskiego jogurtu
1 do 2 łyżek meksykańskiej mieszanki przypraw do taco
mały pęczek kolendry
sól
pieprz
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Meksykańskie tacosy z Roślinnymi Nuggetsami

Szukasz łatwego posiłku dla całej rodziny? Nie chcesz spędzać długich godzin w kuchni, a jednocześnie marzy Ci się aromatyczne danie wegańskie na obiad? Spróbuj tych wspaniałych meksykańskich tacos z Nuggetsami Roślinnymi Garden Gourmet, podawanych z sałatką z fasoli i guacamole. Orzeźwiające, chrupiące, aromatyczne - wszystko w jednym pysznym kęsie! W dodatku stworzone tylko na bazie roślinnych składników, dzięki czemu są w 100% wegańskie. Smakują wyśmienicie, dlatego uwielbiają je zarówno dorośli, jak i dzieci!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przyrządź guacamole

Przekrój awokado na pół, usuń pestkę, obierz miąższ (lub wyjmij go łyżką) i rozgnieć na gładką masę. Najlepiej, jeśli pasta nie będzie miała żadnych grudek, choć nie jest to konieczność. Pomidora (bez pestek) pokrój w drobną kostkę, czosnek drobno posiekaj i wrzucić do miski. Dopraw całość obficie sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut, aby smaki zdążyły się przeniknąć.

2. Przyrządzenie sałatki z fasoli kidney

Umyj, osusz i pokrój paprykę w niewielką kostkę. Odsącz fasolę, a następnie wymieszaj ją z kukurydzą i wcześniej przygotowaną papryką. Dodaj trochę soku z limonki dla smaku, a w razie potrzeby dopraw odrobiną soli i pieprzu. Całość ponownie dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut dla przeniknięcia się smaków, dzięki czemu to danie wegańskie będzie jeszcze bardziej aromatyczne.

3. Przygotuj sos taco

Wymieszaj przyprawę do taco z majonezem i jogurtem. Następnie umieść muszle do taco w głębokiej misce, co ułatwi Ci napełnianie. Ułóż sałatę w muszlach i wyłóż na nie trochę salsy, aby stworzyć bazę, na której znajdą się wegetariańskie nuggetsy.

4. Upiecz Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet

Przyrządź Nuggetsy Roślinne Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż staną się złotobrązowe i chrupiące. Możesz to zrobić w piekarniku (co zajmie 7-9 minut), na patelni (co zajmie 6-8 minut) lub we frytkownicy beztłuszczowej (co zajmie 5-6 minut). W każdym przypadku nuggetsy wege wyjdą wyśmienite.

5. Złóż taco i ciesz się chrupkością!

Wyłóż na każdą wcześniej przygotowaną muszlę do taco dwa nuggetsy wegetariańskie. Następnie polej je dodatkową salsą i sosem do taco. Udekoruj świeżą kolendrą. Podawaj z sałatką z fasoli i guacamole. Przepis wegański na roślinne danie gotowy! Teraz możesz się rozkoszować aromatycznym meksykańskim jedzeniem. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
69.5 Gramy
Wartość energetyczna
627 Kilokalorie
Tłuszcze
28.4 Gramy
Białko
24.9 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!