Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Oczyść kalafiora, rozdziel go na małe różyczki, a następnie rozłóż na blasze i natrzyj oliwą z oliwek.
Składniki
Letnia sałatka ze sznyclem szpinakowo-serowym
Spróbuj tej pysznej, lekkiej wegetariańskiej sałatki z kalafiorem, granatem i sznyclem szpinakowo-serowym Garden Gourmet!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W misce wymieszaj bułkę tartą i parmezan. Taką mieszanką posyp różyczki kalafiora i piecz aż różyczki kalafiora będą miękkie - około 15 minut. W międzyczasie, jogurt wymieszaj z sokiem z limonki, solą i pieprzem oraz podsmaż sznycel szpinakowo-serowy Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jeśli decydujesz się na wersję z ryżem - również ugotuj go zgodnie z instrukcją.
Jeśli wybierasz opcje z ryżem - podziel go na talerze. Wyłóż upieczone różyczki, a podsmażonego sznycla pokrój na równe paski i połóż go na wierzchu. Polej przygotowanym dressingiem.
Na koniec posyp pestkami granatu, drobno posiekaną cebulką dymką, nasionami sezamu, bazylią i skórką z limonki.
Smacznego!