Chrupiący falafel z zielonym hummusem

Chrupiący falafel z zielonym hummusem i warzywami

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Wegański Falafel (190 g)
200 g zielonego hummusu (gotowego lub domowego)
100 g roszponki
1 czerwona cebula
1 ogórek szklarniowy
1 limonka
Garść mięty
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Chrupiący falafel z zielonym hummusem i warzywami

Chrupiący falafel w towarzystwie świeżych warzyw i aksamitnego zielonego hummusu - to roślinna uczta, której trudno się oprzeć!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. PRZYGOTUJ CEBULĘ I FALAFELE

Pokrój ogórka w kostkę, a cebulę w cienkie paski. Następnie cebulę przełóż do miski, skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na chwilę do zamarynowania. W międzyczasie usmaż falafele zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. WYŁÓŻ SKŁADNIKI NA TALERZE

Talerze pokryj grubą warstwą hummusu. Na wierzch połóż roszponkę, a następnie falafele. Całość posyp kawałkami ogórka, zamarynowaną cebulą i udekoruj miętą. Smacznego!

chef_cooking

Culinary tip

Znakomicie smakuje z pitą
Możesz podać danie z pitą lub ulubionym pieczywem!
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
52.6 Gramy
Wartość energetyczna
417.2 Kilokalorie
Tłuszcze
16.2 Gramy
Białko
13.8 Gramy
Mexican Tacos with Vegan Nuggets
Utwórz konto i zapisuj swoje wszystkie ulubione przepisy!

Oraz otrzymuj na swoją skrzynkę pyszne wskazówki, aktualności na wyłączność oraz rabaty i ciesz się roślinnymi dobrociami.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
Chętny by spróbować naszych roślinnych dobroci?

Otrzymuj rozbudzające apetyt przepisy, rabaty oraz pyszne wskazówki na swoją skrzynkę!