Pokrój ogórka w kostkę, a cebulę w cienkie paski. Następnie cebulę przełóż do miski, skrop obficie sokiem z limonki i odstaw na chwilę do zamarynowania. W międzyczasie usmaż falafele zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki
1 opakowanie Garden Gourmet Wegański Falafel (190 g)
200 g zielonego hummusu (gotowego lub domowego)
100 g roszponki
1 czerwona cebula
1 ogórek szklarniowy
1 limonka
Garść mięty
Chrupiący falafel z zielonym hummusem i warzywami
Chrupiący falafel w towarzystwie świeżych warzyw i aksamitnego zielonego hummusu - to roślinna uczta, której trudno się oprzeć!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. PRZYGOTUJ CEBULĘ I FALAFELE
2. WYŁÓŻ SKŁADNIKI NA TALERZE
Talerze pokryj grubą warstwą hummusu. Na wierzch połóż roszponkę, a następnie falafele. Całość posyp kawałkami ogórka, zamarynowaną cebulą i udekoruj miętą. Smacznego!

Culinary tip
Znakomicie smakuje z pitą
Możesz podać danie z pitą lub ulubionym pieczywem!
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Per Serving
Węglowodany
52.6 Gramy
Wartość energetyczna
417.2 Kilokalorie
Tłuszcze
16.2 Gramy
Białko
13.8 Gramy