Przepis wegański na przepysznego burgera zacznij od przygotowania sałatki. Pokrój czerwoną kapustę, marchewkę i jabłko w cienkie paski. Następnie dopraw warzywa solą, pieprzem, sokiem z cytryny i niewielką łyżką wegańskiego majonezu. Na koniec posyp drobno posiekanym koperkiem.
Składniki
Burger ze Sznyclem Roślinnym
Kto powiedział, że burger nie może być jednocześnie smaczny i orzeźwiający? Nasz wegański przepis na Burgera ze Sznyclem Roślinnym Garden Gourmet doskonale łączy chrupiący sznycel na bazie roślin ze słodką, pikantną sałatką coleslaw i świeżym ogórkiem. To rewelacyjne połączenie smaków i tekstur, którego musisz spróbować. Doskonale sprawdzi się jako danie wegańskie na obiad, przekąska podczas wieczornego spotkania ze znajomymi czy posiłek do zabrania na wynos.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wcześniej przygotowaną sałatkę dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę. Możesz także lekko ścisnąć ją opuszkami palców. Dzięki temu smaki szybciej się przenikną i wchłoną, a sałatka będzie jeszcze bardziej aromatyczna.
Pokrój ogórka w cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Zadbaj o to, aby były jak najcieńsze, dzięki czemu łatwiej złożysz całego burgera. Następnie dopraw go mieszanką soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu. Na koniec dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się przeniknęły.
Przekrój bułki na pół i opiecz je z obu stron na rozgrzanej patelni do uzyskania jasnobrązowego koloru. Następnie usmaż Sznycle Roślinne Garden Gourmet zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będą chrupiące. Możesz zrobić to na patelni lub w piekarniku, co zajmie Ci ok. 7-9 minut. Szybszą opcja, bo trwającą jedynie 5-7 minut jest danie wegańskie z frytkownicy beztłuszczowej.
Posmaruj spody opieczonych bułek majonezem i ułóż na nich liście sałaty. Następnie nałóż sałatkę coleslaw. Kolejny krok to wegański sznycel - powinien znaleźć się na colesławie.
Na Sznycel Roślinny Garden Gourmet nałóż sałatkę z ogórka oraz dodatkową porcję sałatki colesław. Całość przykryj górną bułką. Jeśli masz ochotę, możesz dołożyć jeszcze trochę majonezu, choć zazwyczaj ilość podana w przepisie jest wystarczająca. Twoje danie jest gotowe do spożycia. Smacznego!