Burger w słodkiej bułce z marynowaną cebulą

Burger w słodkiej bułce z marynowaną cebulą

porcja 4 porcje
Czas trwania 45 MIN

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet ROŚLINNY BURGER
4 bułki drożdżowe słodkie lub inne ulubione
2 średniej wielkości ogórki konserwowe lub opcjonalnie sałatka szwedzka
4 liście sałaty
4 plastry sera żółtego
3 średnie czerwone cebule
3/4 szklanki wody
1 łyżka cukru
1/2 łyżki soli
1/4 szklanki octu
Trochę Majonezu Dekoracyjnego Winiary
Trochę ketchupu łagodnego WINIARY
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

Burger w słodkiej bułce z marynowaną cebulą

Jak zrobić burgera, który smakuje jak klasyczny mięsny, ale w wersji przyjaznej zwierzętom? Możesz zrobić kotlet z grochu, ciecierzycy lub buraka... możesz też sięgnąć po gotowe rozwiązanie - roślinny burger Garden Gourmet, który przypomina w smaku mięso. Wegetariański burger w słodkiej bułce z marynowaną cebulą ucieszy nie tylko miłośników roślinnej diety. Chętnie zjedzą go również mięsożercy. Marynowana, własnoręcznie zamarynowana cebulka będzie pysznym smakowym dodatkiem do tego dania - nie pomijaj jej!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj i zamarynuj cebulę

Cebulę pokrój w bardzo cienkie plasterki. Zagotuj w rondelku wodę z cukrem, octem i solą i odstaw do przestudzenia. Tak przygotowaną marynatą zalej cebulę i odstaw na 30 minut.

2. Podsmaż Burgery Roślinne i resztę składników

Bułkę przekrój na pół i obsmaż na suchej patelni, aż się zarumieni. Na tej samej patelni usmaż Burgery Roślinne Garden Gourmet z odrobiną oliwy. W połowie smażenia dodaj po plasterku sera na każdy burger. Smaż aż ser się rozpuści.

3. Połącz wszystkie składniki i złóż swojego burgera. Smaczego!

Bułkę posmaruj ketchupem. Ułóż liść sałaty, a na nim burgera z serem. Ogórki pokrój w plasterki i dodaj je do burgera. Marynowaną cebulę odsącz z zalewy i połóż na ogórkach. Górną bułkę posmaruj majonezem i przykryj całość.

Recipe created by
Robert Harna
WARTOŚCI ODŻYWCZE

Per Serving

Węglowodany
39.9 Gramy
Wartość energetyczna
326 Kilokalorie
Tłuszcze
10.9 Gramy
Białko
14.6 Gramy
Ten przepis powstał przy użyciu