Cebulę pokrój w bardzo cienkie plasterki. Zagotuj w rondelku wodę z cukrem, octem i solą i odstaw do przestudzenia. Tak przygotowaną marynatą zalej cebulę i odstaw na 30 minut.
Składniki
1 opakowanie Roślinny burger Garden Gourmet
4 Sztuki Bułka drożdżowa słodka lub inna ulubiona
2 Sztuki Ogórek konserwowy lub opcjonalnie sałatka szwedzka
4 Liście Sałata
4 plastry Ser Żółty
3 Sztuki Czerwona cebula
3/4 Szklanka Woda
1 Łyżka Cukier
1/2 Łyżka Sól
1/4 Szklanka Ocet
1 Trochę Majonez Dekoracyjny Winiary
1 Trochę Ketchup łagodny WINIARY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ogórki pokrój w plasterki. Bułkę przekrój na pół i obsmaż na suchej patelni, aż się zarumieni. Na tej samej patelni usmaż kotlety z odrobiną oliwy. W połowie smażenia dodaj po plasterku sera na każdy burger. Smaż aż ser się rozpuści.
Bułkę posmaruj ketchupem. Ułóż liść sałaty, a na nim burgera z serem. Dodaj plasterki ogórka oraz marynowaną cebulę odsączoną z zalewy. Górną bułkę posmaruj majonezem i przykryj całość.
Nutritional Information
Per Serving
Energy
326.04 Kcal
Carbohydrates
39.94 g
Protein
14.6 g
Fats
10.87 g