Bajgle przekrój na pół w poziomie. Rozgrzej suchą patelnię, a następnie zmniejsz ogień. Opiecz wewnętrzną stronę bajgli na patelni (alternatywnie możesz także podgrzać je w tosterze). Powinny być lekko zarumienione, ale nie suche.
Składniki
Burger na lato
Tego burgera pokochają zarówno weganie, jak i mięsożercy. Swoim smakiem doskonale imituje mięso wołowe, choć składa się tylko z roślinnych składników. Wypróbuj połączenie aromatycznego Sensational Burgera od Garden Gourmet z chrupiącym bajglem, świeżymi warzywami i wyrazistymi sosami. Skosztuj z bliskimi podczas kolacji, wieczornego grilla lub spotkania rodzinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sensational Burgery Garden Gourmet usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron na złotobrązowy kolor, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nie zapomnij odwrócić ich w połowie smażenia. Kiedy będą już gotowe, wyłóż je na podwójną warstwę papierowego ręcznika kuchennego, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Alternatywnie, burger wegański doskonale smakuje także upieczony w piekarniku w temperaturze 200 stopni lub przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej.
Obierz czerwoną cebulę. Następnie dokładnie umyj ją wraz z pomidorem, liśćmi sałaty i rukolą. Osusz warzywa za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Pomidora pokrój w plastry o średniej grubości. To samo zrób z ogórkami kiszonymi. Cebulę posiekaj w cienkie półksiężyce.
Na dolnej połówce każdego bajgla ułóż sos i liście sałaty. Następnie połóż świeżo upieczonego Sensational Burgera Garden Gourmet. Kolejny krok to plasterki pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Na wierzch wyłóż garść rukoli lub kiełków.
Jeśli wybrałeś opcję z jajkiem, usmaż jajka sadzone na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie wyłóż je na podwójną warstwę papierowego ręcznika kuchennego, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Kiedy będą już gotowe, ułóż jajka na wierzchu wcześniej przygotowanego bajgla, na którym już znajduje się sos, wegański burger i warzywa.
Do tak przygotowanego burgera ponownie dodaj ulubione sosy, np. majonez, ketchup, musztardę lub sos BBQ. Ich ilość dostosuj do swoich preferencji lub upodobań gości, dzięki czemu to danie wegańskie będzie idealne w smaku.
Gotowego burgera przykryj drugą połówką bajgla. Podawaj na gorąco, tuż po przygotowaniu. I przepis wegański gotowy - smacznego! Obok niego na stole możesz położyć frytki lub sałatkę ze świeżych warzyw.