Wegańska quesadilla z "mięsem" mielonym Garden Gourmet

4 porcje porcja
30 MIN Czas trwania
Łatwy Poziom trudności

Składniki

1 opakowanie Garden Gourmet Sensational Mielone
4 tortille
100 g sosu pomidorowego
120 g karmelizowanej cebuli
120 g gruszek
60 g mango
60 g papai
40 g sałaty
25 g rzodkiewki
120 g wegańskiego kremowego sera pleśniowego
1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
trochę świeżej kolendry
trochę czosnku granulowanego
szczypta soli i pieprzu
KOPIUJ SKŁADNIKI
Ingredients copied to clipboard!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Dodaj pokruszone Garden Gourmet Sensational Mielone i smaż przez 7 minut, często mieszając. Dodaj sos pomidorowy, pieprz i czosnek i wymieszaj. Podsmaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, mieszając.

Dodaj karmelizowaną cebulę i wymieszaj. Pokrój papaję i mango na małe kostki. Gruszkę i rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a sałatę w paski "julienne". Posiekaj kolendrę i wymieszaj z papają i mango.

Posmaruj tortille kremowym wegańskim serkiem pleśniowym. Rozłóż gruszkę na połowie placka. Dodaj rzodkiewki i przykryj mieszanką z patelni. Na wierzchu rozłóż sałatę i posyp mieszanką papai i mango.

Złóż tortille na pół. Opcjonalnie podgrzej na grillu. Jeśli chcesz, by danie było nieco bardziej pikantne, możesz dodać papryczki jalapeno.

WSKAZÓWKA: Jeśli chcesz uzupełnić przepis o zdrową przystawkę, pokrój marchewkę i paprykę w słupki i spakuj osobno hummus, który będzie pysznym dipem do warzyw. Na deser przygotuj owoce, np. banany lub jabłka, które łatwo przetransportować i podzielić na porcje.

Nutritional Information
Per Serving
Energy
325 Kcal
Carbohydrates
27.38 g
Protein
19.41 g
Fats
15.63 g
Ten przepis powstał przy użyciu